İYGAD'da yoğun gündem

İYGAD'da yoğun gündem
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, 8 gündem maddeli toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. İYGAD, bölgemizdeki gelişmeleri değerlendirirken, kurumsal kimliğine yönelik adımların atılması için karar aldı.

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), Eylül ayı 2'nci toplantısını Beylikdüzü Aydınlar Koleji'nde gerçekleştirdi. 6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, bölgemizdeki siyasi gelişmeler de ele alındı.

Başkan Yardımcısı Tayfun Ercan tarafından yönetilen toplantıda İYGAD yönetimi, Eylül ve Ekim ayı faaliyetlerini oluştururken, 20 Eylül'deki genişletilmiş üye toplantındaki son durumu değerlendirdi.  

Aynı zamanda yeni üye kayıtlarının hızla yapılması gerektiği belirtildi. Bilgi Edinme Yasası kapsamında Silivri Belediyesi'nden talep edilen bilgilerin sonuçsuz kalmasıyla, belediyeye dava açılmasına karar verildi.    

Beylikdüzü Belediyesi tarafından kurulan "Barış ve Sevgi" temalı etkinlik alanındaki İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği standına ilginin yoğun olduğu belirtildi.

Avcılar'da yayın yapan Değişim gazetesi sahiplerinin, gazetelerinden duyurdukları İYGAD üyeliklerinden istifa talepleri, oy birliğiyle kabul edildi.

İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti ve CHP gurup başkanvekilleri ile yaptığı toplantının detayını anlattı. İYGAD üyelerine "ücretsiz ulaşım kartının" konuşulduğu toplantıda, meclis üyelerince sürecin ayrıntılı şekilde değerlendirildiğini ifade etti.    

Tarakçı, aynı zamanda İBB Başkanı Kadir Topbaş ile randevu programının Eylül ayı içerisinde netlik kazanacağını söyledi.

 

İYGAD'A TEŞEKKÜR ETTİ

İYGAD yönetimi, toplantısını tamamladıktan sonra Aydınlar Koleji'ni gezdi. 2014-2015 eğitim yılına hazır olduklarını belirten Aydınlar Koleji Kurucusu Zihni Aydın, "Eğitime hizmet etme isteğimiz hep vardı. Bu nedenle Aydınlar Koleji’ni kurmaya karar verdik. Çağdaş, merak edip araştıran, sorgulayan, risk alıp uygulayan, çevreyi ve insanları seven, üretken bireyler yetiştirmek için sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Aydınlık bir gelecek için taşın altına elimizi koyduk" mesajı verdi.

Aydın, İYGAD'ta teşekkürlerini ileterek “Yönetim kurulu toplantılarınızı kendi merkezi yerine farklı kurumlarda yapıyor olmanızı çok önemli bir proje olarak görüyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.