İYGAD'dan Ocak mesaisi

İYGAD'dan Ocak mesaisi
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), Kasım ayı son toplantısını Beylikdüzü Maya & Cafe Restoran'da gerçekleştirdi. 10 Ocak'ta 'Gazeteciler Gecesi' düzenleme ve Sarıkamış Şehitliği'ni ziyaret etme kararı alındı.

 İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Kasım ayı son değerlendirme toplantısını 2 maddelik gündem ile gerçekleştirdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Kars/Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinliğinin konuşulduğu toplantıda, programların hazırlanmasına karar verildi.

Toplantının oturum başkanlığını yapan Mustafa Küpeli, İYGAD'ın kurumsallaşması ve geleceğine yönelik projelerin oluşturulması gibi konular üzerinde görüşlerini aktardı.

"İYGAD, yerel basında değişim ve dönüşüm yaratan güçlü projeleri ülkemizin başbakanına, siyasa parti temsilcilerine, yetkili bakanlarına iletmiş ve bu projeler hayata geçmesi halinde Türkiye’deki yerel basının yeniden yapılandırılması, güçlenmesi ve her kesim tarafından dikkat alınması hedeflenmektedir" diyen Küpeli, "Kurumumuzu eleştiren birkaç kişi, projelerimizin hayata geçmesi ve güçlü yürüyüşümüzün karşısında yakında seslerini çıkaramayacaklar" şeklinde konuştu.

Toplantının dilek ve temenniler kısmında, sosyal paylaşım sitelerinden açıklama yapıp, İYGAD üyeliğinden istifa ettiklerini beyan eden 3 gazetecinin durumu görüşüldü. Bir kişinin istifa talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

 GAZETECİLER GÜNÜNÜ GAZETECİLER KUTLAMALI

İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle planlanan geceyi, sadece gazetecilerin organize etmesi gerektiğini söyledi. "Siyasilerin gazeteciler günü için organizasyonlar yapmasını doğru bulmuyorum" diyen Tarakçı, İYGAD'ın bu hassasiyetle davranacağını kaydetti. Geçmiş dönemlerde yapılan belediye programlarının artık geride kaldığını belirtti. Tarakçı, İYGAD olarak 10 Ocak günü, İstanbul'daki tüm yerel gazete mensuplarını hedefleyen bir gece düzenleyeceklerini ifade etti.  

 KOMİTE OLUŞTURULDU

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programı için 8 kişilik bir komite oluşturuldu. Başkan Ali Tarakçı, Başkan yardımcılarından Mustafa Küpeli, Zafer Yiğiter, Refik Bek, Nurettin Girgin, Şahin Aydıner, Çetin yılmaz ve Yakup Tezcan görev aldılar.

Ayrıca İYGAD Faaliyet Büteni için de karar verildi. Barış Emregül, Zafer Yiğiter, İsmail Çavdar, Emin Beyaz ve Yakup Tezcan, bültenin hazırlanmasını üstlendi.

Sarıkamış Harekâtı'nın 100. yılında, Kars'taki şehitlik için gezi düzenlenecek. Gezi programı

Mustafa Küpeli, Eren Ermiş ve Zafer Yiğiter tarafından oluşturulacak.

 İLGÜZ: GAZETECİLER HER AY MİSAFİRİM OLSUN

Toplantı sonrasında Maya Cafe & Restoran'ın sahibi Gürsel İlgüz, gazetecileri ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. İlgüz, "Mustafa Küpeli aracılığıyla bugün mekânımızda misafir olmanız beni gururlandırdı. Ben yerel gazetecilerin sorunlarını biliyorum. Güçlenmesi için benim de bir katkım olsun. Bu nedenle her ay bir toplantınıza sponsorluk sözü veriyorum. Ayrıca işletmemizin reklamlarını her ay 3 gazeteye vereceğim" diyerek, destek sözünde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.