İYGAD'ın hedefi 39 ilçe!

İYGAD'ın hedefi 39 ilçe!
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) kongre sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ali Tarakçı başkanlığında toplanan yönetimde görevi dağılımı yapılarak faaliyet kararları alındı. İstanbul'un 39 ilçesinde üye çalışması yapılacak ve temsilcili

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin (İYGAD) 23 Mart'taki olağan kongresiyle başkan seçilen Ali Tarakçı, yönetimiyle birlikte geçtiğimiz akşam toplantı düzenledi. Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak görev dağılımı yapıldı. Başkan Ali Tarakçı'nın, kısa sürede gerçekleştirilmesi gereken faaliyetlerden bahsettiği toplantıda, 39 ilçede yapılanmaya dikkat çekildi. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin sadece 3.Bölge'de faaliyet gösteren bir dernek olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Tarakçı; "Adımızda İstanbul geçiyorsa, tüm ili kapsamalı. Bu açıdan her ilçede üye çalışmalarına ve temsilciliklere başlamamız gerekiyor." dedi.

 

KAYNARCA: GAZETECİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Yeni yönetimin ilk toplantısı olması nedeniyle İYGAD’ın önceki dönem başkanları da davet edildi. Kurucu başkan İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Muhlis Polat, Metin Karakoç ve Umut Veli Develi katılım gösteren isimlerdi. Önceki dönem başkanları, gazeteciliğin zorluklarına kısaca değinirken; dernekleşmenin de güçlüklerini anlattı.

“Başkanımızın hedef ve projeleri beni heyecanlandırdı” diyen İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, hükümet olarak kolaylaştırıcı çalışma yürüttüklerini belirtti. Mesleğin sorumluluğuna dikkat çeken Kaynarca, Kocaeli’nde başladığı gazetecilik mesleğinden gurur duyduğunu söyledi.          

 

39 İLÇEDE GAZETE SATIŞ BÜFESİ

Önümüzdeki günlerde 39 ilçe yapılanmasının yanı sıra siyasi parti il başkanlıklarına ve belediye başkanlarına ziyaretler düzenlenecek. Ziyaretler önümüzdeki ay içinde tamamlanacak. Aynı zamanda mesleki eğitim dersleri, fotoğraf çekim kursları, seminerler ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek.

39 ilçede yerel gazetelerin satış büfeleri oluşturulacak. Ayrıca faaliyetlerin hızlandırılması açısından üyelere temsil yetkisi tanınması için 1 ay içerisinde yeni bir tüzük hazırlanarak kongre yapılacak.

Ali Tarakçı başkanlığındaki mevcut yönetim, 1 yıllık süre içinde tüm hedefleri gerçekleştirdikten sonra kongreye giderek yeni bir yönetime devretmeyi amaçlıyor…         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.