Kadıoğlu, “Medya patronları he derse o oluyor”

Kadıoğlu, “Medya patronları he derse o oluyor”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına iftar verdi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi , 24 Temmuz Basın Bayramı ve dolayısıyla basın mensuplarına iftar verdi. İftarın ardından bir konuşma yapan Başkan , "Dünyanın hiçbir yerinde basın özgürlüğü yok. Allah gazetecilere kolaylık versin" dedi.

 Nikâh Dairesi VIP Salonu'nda verilen iftara ulusal ve yerli basından çok sayıda gazeteci katılım sağladı. Katılımcıların bayramını tebrik eden Başkan , basın mensuplarını kendi ilçesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. , "Resmi olarak bugün basında sansürü kaldırılışının günü ancak basına sansürün kaldırıldığını düşünmüyorum. Bu tarih göz boyama tarihidir. Gazeteciler yapmış oldukları haberi tam olarak yansıtamıyor. 'Medya patronluğu' diye bir alan oluşmuş, bunların arkasında da belli başlı patronlar var. Onlar ne derlerse onlar oluyor. Ben şunu biliyorum; dünyanın hiçbir yerinde basın özgürlüğü yok. Allah gazetecilere kolaylık versin" diye konuştu.

Ortadoğu'da yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü de dile getiren Başkan , savaşın durması için tek bir ülkenin yapacağı bir şey olmadığını, vicdanı olan bütün ülkelerin yaşanan savaşa dur demesi gerektiğini vurguladı. , Batı'nın vicdanını viski bardaklarına hapsedilmiş olarak gördüğünü belirterek yabancı basınını da Ortadoğu’da ve Gazze’de yaşananlara güzünü kapattığını ifade ederek sözlerini noktaladı.

 

Başkan Kadıoğlu ardından söz alan İstanbul Yerele Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Tarakçı günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yatı. Kısa süre önce İYGAD (İstanbul Yerele Gazeteciler Derneği) başkanı olarak bugüne kadar dernek faaliyetleri, yapılan çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Tarakçı ardından basın mensupları sırasıyla söz alarak gündeme dair görüşlerini bildirerek çay sohbeti ile program sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.