KAISİAD gazetecileri ağırladı

KAISİAD gazetecileri ağırladı
Kars Ardahan Iğdır İş Adamları Derneği, İYGAD yönetimi ve gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Gazeteciler gününü kutlayan dernek yöneticileri yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi
Kars Ardahan Iğdır İş Adamları Derneği (KAISİAD) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü düzenlediği kahvaltıyla kutladı. KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe'nin ev sahipliği yaptığı kahvaltıya CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şerif Ateş, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert, dernek yönetimi ve gazetececiler katıldı.

Baskı unsuru olacağız

Önceki gün Avcılar Double Tree Hilton Otel'de düzenlenen kahvaltının açılış konuşmasını yapan KAISİAD Dernek Başkanı Orhan Gökçe, gazetecilerin yoğunluğu dolayısıyla kahvaltıyı geç düzenlediklerini belirterek, "Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz, hepsine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Dernek çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Gökçe, "2010 yılında kurulan derneğimiz o günden bugüne birçok faaliyette bulundu. Amacımız metropolde yaşayan işadamlarımızı bir çatı altında birleştirip bir lobi oluşturmak. Bölgemizle ilgili konularda baskı unsuru oluşturmak istiyoruz. Kars Ardahan Iğdır’ı her yönüyle temsil ederek, çalışmalarımızı daha güçlü bir biçimde devam ettireceğiz" dedi.

Öldürülen gazetecileri andı

İYGAD Başkanı Mehmet Mert, konuşmasına 19 Ocak 2007 yılında öldürülen Gazeteci Hırant Dink'i anarak başladı. Mert, "Dink ile birlikte Ocak ayında kaybettiğimiz Metin Göktepe'yi, Uğur Mumcu’yu, Muhammer Aksoy’u da anıyorum. Ayrıca çalışmayan, çalıştırılamayan, işsiz kalan, hapishanelere atılan meslektaşlarımıza da selamlarımı iletiyorum" dedi. Mert İYGAD'ın projeleriyle ilgili de bilgiler verdi.

Kalemini satmayanın yanındayız

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şerif Ateş de gazeteciler gününü kutlayarak, "Emekçi gazetecilerin verdiği mücadeleyi ve karşılığında aldığı değeri de görüyoruz. Ülkemizde doğru yazan insanların yeri yok maalesef. Biz CHP olarak her zaman kalemini satmayan, gerçekleri doğruları topluma doğru bir şekilde ileten arkadaşlarımızın yanında olacağız" diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.