Kapatılan TV'lerin hakları satılıyor!

Kapatılan TV'lerin hakları satılıyor!
Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle kapatılan televizyon ve radyoların frekans ve lisansları satışa çıkarılacak.
Bugün çıkarılan KHK'da kapatılan televizyon ve radyolarla ilgili bir düzenleme de yer aldı. Daha önceki KHK'ler ile kapatılan radyo ve televizyonların frekans ve lisans hakları ile mal varlıkları satışa çıkarılacak.

Kapatılan medya kuruluşlarının sahip olduğu haklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredildi.

Konuya ilişkin düzenleme bu gün (9 Şubat) çıkarılan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de yer aldı. KHK’deki getirilen düzenleme şöyle:

“(4) 20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnameler gereğince kapatılan özel radyo ve televizyonların; 15/7/2016 tarihi itibarıyla sahip oldukları yayın lisansları, 15/2/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun geçici 4 üncü maddesinin birinci fıkrası kapsamındaki yayın hakları, frekans ve kanal kullanımı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu nezdindeki benzeri izinleri Maliye Bakanlığı’nın bu yöndeki talebi üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından ihya edilir. İhya edilen bu lisans ve haklar ile frekans, kanal kullanımı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu nezdindeki benzeri izinlerin Maliye Bakanlığı’nca veya üçüncü fıkra kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca, kapatılan özel radyo ve televizyonlara ait diğer varlıklarla birlikte ya da ayrı ayrı satılması durumunda bunların yeni alıcıları adına devri ve tescili işlemleri Fonun bildirimi üzerine, gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanmasını müteakip başkaca bir işleme gerek kalmaksızın en fazla bir ay içinde tamamlanır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.