Kara’dan basın bayramı mesajı

Kara’dan basın bayramı mesajı
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili mesaj yayınladı. Kara mesajında şu ifadeleri kullandı:

Basın çağdaş demokrasilerde iletişimin en güçlü araçlarından olup, toplum yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan vazgeçilmez temel unsurlardan biridir. Toplumun doğru aydınlatılmasında basına büyük görevler düşmektedir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının üstlendiği görevi itibariyle toplumun en önemli kurumlarından bir tanesidir.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Basın, yazılı, işitsel ve görsel kanalları aracılığıyla yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi çok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.

Ülkemizde son yıllarda gerek yazılı gerekse görsel basında çok sesliğin artığını görmek, yerel basının her geçen gün daha da geliştiğini görmek demokrasi açısından oldukça sevindiricidir. İlçemizde de özellikle yerel basın, Belediyemiz hizmetlerinin duyurulmasında, eksiklerimizi görmemizde halkımız ile kurumumuz arasında köprü görevini üstlenmektedir. Bu güzel gelişmelerin mimarı ise gazetecilerimizdir.

İletişim Özgürlüğünü, halkın gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı sayarak; gazetecilikte temel işlevin, gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan kamuoyuna yansıtmak olduğunu göz önünde tutan basın emekçilerimizin de, hiç kimseyi; ırkı, cinsiyeti, yaşı, sağlığı, bedensel özrü, sosyal düzeyi ve dini inançları nedeniyle kınanamamalı, düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı ya da incitici yayın yapılamamalıdır.

Kamusal bir görev olan gazetecilik, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilememeli, gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olmaksızın yayınlanamamalı, gazetecilerimiz basın meslek ilkeleri çerçevesinde görevini icra ederek kamuoyunu doğru bilgilendirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerimle, gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, ulusal ve yerel basında görev yapan basın emekçilerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

                                                                                                                  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.