Mehmet Küpeli; gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mehmet Küpeli; gözyaşları arasında toprağa verildi.
27 Ağustos’ta Aşırı ateş rahatsızlığı nedeniyle Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne kendi ayağıyla giden ve yapılan tahlil sonucu sürekli kan değerlerinin düşmesi sonucu yoğun bakıma alınan Emekli Öğretmen Mehmet Küpeli, bütün müdahaleler rağmen kurtarılama

Siyasal Birikim Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Mustafa Küpeli ve Kars Hava Yolları Müdürü Ali Küpeli’nin abisi, çevresinde sayılan, sevilen, eğitime 30 yılını verip 10 binlerce başarılı öğrenci yetiştiren emekli öğretmen Mehmet Küpeli, ani bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

            27 Ağustos’ta Aşırı ateş rahatsızlığı nedeniyle Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne kendi ayağıyla giden ve yapılan tahlil sonucu sürekli kan değerlerinin düşmesi sonucu yoğun bakıma alınan Emekli Öğretmen Mehmet Küpeli, bütün müdahaleler rağmen kurtarılamadı.

Merhum Mehmet Küpeli’nin Cenazesi, Bursa Nilüfer Merkez Camisi’nde kılınan öğle namazından sonra yoğun bir kalabilik eşliğinde Hemitler Mezarlığı ‘nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

###Ağıtlar herkesi ağlattı

Yakınlarının ve kardeşlerinin ağıtları,  öğretmen arkaşaşlarının ve öğrnecilerinin göz yaşı döktüğü canez töreninde çok duygusal anlar yaşandı.

Çelenk ve yoğun telgraf ve telefonon geldiği cenaze törenine  Bursa KAI Dernekleri Federasyonu Başkanı  Sabri Akgün, Başkan Yardımcısı Cihanşa Karakaş, Onursal Başkan  Dursun Karakaş, Göle Derneği Başkanı Selahattin Haspolat, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, öğretmen arkadaşları, öğrencileri, İstanbul’dan, İzmir’den, Ankara’dan, Ardahan’ın Göle İlçesi’nden yeğenleri, amca çoçukları, kardeşleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Bursa’daki kurum ve kuruluş amirleri, dost akraba arkadaşları ve binlerce Kars, Ardahan, Iğdırlı hemşerimiz katıldı.

 

Mehmet Küpeli Kimdir?

1972  yılında Artvin öğretmen okulunu bitirdikten sonra ilk olarak Sinop Boyabat İlçesi Karacaören Köyü’nde öğretmenliğe başladı. Daha sonra Iğdır’ın Tuzluca İlçesi Karacaören Köyü’nde müdürlük yaptıktan sonra 1976 yılında Kars Selim ilçesinde öğretmenlik yapan Turna Tel’le evlendi.

1973’te Ardahan İli Göle ilçesi Büyük Altunbulak ilköğretim okulu Müdürü olarak 15 yıl görev yaptıktan sonra 1988 yılında Bursa Kemalpaşa İlçesi Alibeyköyü ilköğretim okulunda çalıştı.  Bir yıl sonra Mustafa Kemalpaşa Tepecik Köyü İlköğretim Okulu’nda 7 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1996 Yılında Bursa’nın Yıldırım İlçesi Arif Nihat Asya İlköğretim okuluna tahini çıktı. Burada da 10 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu.

Evli ve bir kız ve bir erkek çocuk babası

Erkek çocuğu  Evren Küpeli Yıldız Teknik Üniversitesi’ni bitirdikten sonra İTÜ’de master yaptı ve OTOKAR AŞ’de Analiz mühendisi olarak çalışıyor. Kızı  Özlem Küpeli ( Aldemir) ise Kars Merkez Ticaret Lisesi’nde öğretmenlik yapıyor.

Kurban Ali Ergül/Bursa/Siyasal Birikim

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.