Müzik dünyasında kadın damgası

Müzik dünyasında kadın damgası
Video sitesi İzlesene.com, tüm zamanların en çok izlenen müzik kliplerini açıkladı. Listede kadınlar zirvede!
Verilerine göre Türkiye'de tüm zamanların en çok izlenen video klibi Hadise'nin Prenses şarkısı oldu. 10 milyon izlenme sayısını 7 klip geçerken, listeye kadın sanatçılar damga vurdu. En çok izlenen 20 klibin 12'si kadın şarkıcılara ait iken, ilk 5'e sadece bir erkek sanatçı girebildi. Demet Akalın ve İrem Derici ise listeye iki video kliple giren sanatçılar olmayı başardı.
Verilere göre en çok izlenen video klipler 18 sanatçıya ait. Listede 10 milyon izlenme barajını geçen 7 video klip var. 10 milyon barajını aşan video klipler listesinde ilk sırada 16 milyon 196 bin kez izlenen Prenses isimli şarkısıyla Hadise aldı. İkinci sıraya 15 milyon 218 bin izlenme ile Bangır Bangır şarkısının video klibiyle Gülşen yerleşirken listenin üçüncüsü Gül Rengi adlı şarkısıyla 13 milyon 698 bin kez izlenen Mustafa Ceceli oldu. Listeye yabancı sanatçılardan sadece Gangnam Style adlı şarkısıyla Güney Koreli müzisyen PSY girmeyi başardı. Gangnam Style 11 milyon 214 bin kere izlendi.



MÜZİK PİYASASINDA KADIN ÜSTÜNLÜĞÜ

Tüm zamanların en çok izlenen video kliplerinde kadınların bariz bir üstünlüğü söz konusu. En çok izlenen 20 videonun 12'si kadın sanatçılara ait iken bu rakam ortak çalışmalarla birlikte 14'e çıkıyor. Mustafa Ceceli, 10 milyon izlenme sayısını geçen ve listenin ilk beşine giren tek erkek sanatçı. İrem Derici ve Demet Akalın tüm zamanların en çok izlenen videoları listesine ikişer kliple girmeye başaran sanatçılar oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.