Nedim Şener plaket verdi

Nedim Şener plaket verdi
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, demokrasinin olmazsa olmaz koşulunun özgür basın olduğunu belirterek; “Özgür basın demokrasinin teminatıdır” diye konuştu. 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin gelenekselleşen “Yerel


Temel hak ve özgürlükler

İstanbul üçüncü bölgede yayın hayatını sürdüren gazetelere, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin tanıtımına verdikleri katkılardan ötürü birer teşekkür plaketi verildi.

Tören öncesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, özgür basının demokrasi adına önemine değinerek şunları söyledi: “Bir toplumun demokratik bir toplum niteliği kazanabilmesinde en önemli unsurlardan birisi, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini serbestçe kullanabilmeleridir. Demokratik toplumlarda devletin asli görevi, temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmektir. Bunun yolu da özgür basından geçer.”

Nedim Şener plaket verdi

Büyükçekmece’de bölgede yerel basının çok güçlü olduğunu ifade eden Başkan Akgün, 15. Uluslar arası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin tanıtımında yerel basının rolünün çok büyük olduğunu sözlerine ekledi. Yerel gazetelerin plaketleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve gazeteci Nedim Şener tarafından takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.