Özel Yetkili Mahkeme ders gibi karar verdi

Özel Yetkili Mahkeme ders gibi karar verdi
İstanbul Özel Yetkili 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi, “Bülent Arınç’a suikast” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, konuyla ilgili haber yaparak, şüphelilerin fotoğraflarını yayımlayınca, hakkında dava açılan, Hürriyet Gazetesi Muhabiri Nurettin Kurt’

Yazıişleri müdürü hakkında da daha önce beraat kararı veren mahkeme, gerekçeli kararını, basın ve düşünce özgürlüğü adına ders niteliği taşıyacak şu görüşlere dayandırdı:

Haber basının temel görevi

“Toplumun haber alma özgürlüğü içerisinde, topluma haber verme ve özgür düşünceleri yayma ve açıklama, basın yayın organlarının temel görevlerindendir. Bu görevi düşünce kapsamı içinde gerçekleştireceklerdir. Düşünce özgürlüğünün en önemli unsuru düşüncenin serbestçe açıklanabilmesidir. Açıklama kavramı düşünceyi savunma başkalarına anlatma, yayımlama yani basın özgürlüğünü de içerir. Düşünce özgürlüğünün hukuksal sınırı, diğer özgürlükler açısından da geçerli olmak üzere başkalarının özgürlüklerinin sınırıdır.

Hedef gösterme yok

Bu açıklamalardan sonra yayınlanmasına izin verildiği belirtilen yazılar incelendiğinde, haberlerin içeriklerinden anlaşılacağı gibi, var olan bir durumun tespiti ve haber olarak yayınlanması söz konusudur. Yazıların bütünü incelendiğinde söz konusu haberleri yazan tarafından herhangi bir yorum da eklenmediği sadece mevcut somut durumun haberleştirdiği görülmektedir. Bu haliyle başlık ve içerikte yazılanlar itibariyle herhangi bir hedef göstermeden bahsedilemez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.