Sahur programında CHP eleştirisi RTÜK'ün gündeminde

Sahur programında CHP eleştirisi RTÜK'ün gündeminde
Kanal 7'de 'Sahur Vakti' isimli programına katılarak, "İktidarda CHP olsa vatandaşların yarısı ölmüştü" diyen İsmail Türüt'ün bu sözleri Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gündemine taşındı.

Türüt, Ramazan mesajları vermek yerine CHP'yi eleştirdi. Bunun üzerine programı yöneten Mustafa Karataş ise “Benim programlarda ben siyaset yaptırmıyorum ama baştan da kendim 'İsmail Türüt dobra dobra konuşur' dedim. Seni de susturamayacağım şimdi madem gönlünden geldi” dedi.

Sahur programında CHP'ye hakaret eden İsmail Türüt'ün skandallarıSahur programında CHP'ye hakaret eden İsmail Türüt'ün skandalları

Bu sözleri gerekçe gösteren RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, programın bugün yapılacak Üst Kurul toplantısında gündeme alınmasını ve cezalandırılmasını istedi.

Birgün'ün haberine göre Taşcı, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Programdaki ifadeler hem ahlaki, hem hukuki hem de RTÜK mevzuatı açısından sorgulanması, değerlendirilmesi ve karar verilmesi gereken niteliktedir. İsmail Türüt’ün sözleri RTÜK Yasası’ndaki yayınların 'Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemeyeceği veya toplumda nefret oluşturamayacağı'na ilişkin hükmün açıkça ihlali anlamına gelmektedir. Söz konusu şarkıcının belli çevrelere yaranma duygusu ve uzunca süredir popülerliğe dayalı yitirdiği 'maddi' gelirlerini yeniden kazanma güdüsüyle hareket ettiği açıktır. Eğer öyle olmasa mübarek Ramazan ayında, sahur programında dini sohbet yerine, kendi haddini de aşacak biçimde siyasi değerlendirme yapmaya kalkmazdı. Bu kişinin amacı, ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı CHP’yi hedef alarak, kendisine yeni bir kariyer planlaması yapmaktır. Bu zatın cemaziyülevvelini tüm Türkiye zaten bilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.