Silivri Cezaevi'nde mesaj var

Silivri Cezaevi'nde mesaj var
Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel'de mesaj var: İddianeme bir an önce hazırlansın.
İstanbul CHP Milletvekili Süleyman Sencer Ayata, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Yayın Danışmanı Kadri Gürsel’i ziyaret etti.

Sencer Ayata ziyaret sonrası gazete binasına gitti, iki gazetecinin mesajlarını paylaştı.

Ayata, “İddianamenin hemen hazırlanmasını ve tutuksuz yargılanmayı istiyorlar. Hepsinin ortak düşüncesi, hukuki dayanaktan yoksun olarak orada tutuluyor olmaları ve tutuksuz yargılanma talebi. Yaşamları boyunca hiçbir örgütün yanında olmadıklarının çok açık olduğundan eminler, ateş ve su gibi, o kadar uzak” dedi.

Sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getiren Ayata, “Çok selamları var. İkisinin de sağlık durumları çok iyi. Haklı olduklarına çok inanıyorlar. Yapılanın yanlış olduğundan eminler. Kendileri hakkında hiçbir şekilde orada tutulmalarına ilişkin hiçbir sağlam, hukuki tutanak, dayanak olmadığından eminler. Emin olunmayacak gibi de değil” dedi.
Bunların dışında insani bir durumun da olduğunu belirten Ayata OHAL bahanesiyle kitap okutmadıklarını belirtti.

Ayata, “Kütüphanede bin yedi yüz kitap varmış. Bir bölümü okunacak kitap değil. Kalan iki yüz kitabın da hepsi kapışılmış, tek bir kitap ellerine geçmiyor. Bizim gibi yaşamı kitap olan, onunla beslenen insanlara kitaptan mahrumiyet cezası verilmesi çok büyük bir ayıp ve haksızlıktır. Bu temel bir insan hakkıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.