Silopi'de 5 gazeteci gözaltına alındı

Silopi'de 5 gazeteci gözaltına alındı
Gözaltına alınan gazetecilerin bilgisayar, kamera, fotoğraf makinesi ile teknik ekipmanlarına el konuldu
Silopi'de gazeteciler JINHA'dan Handan Tufan, DİHA'dan Ahmet Kanbal, Pel Prodüksiyon'dan Servet Yigen ve Eylem Baykuş ile evine misafir oldukları M. Ali Yılmaz gözaltına alındı. Silopi Belediyesi basın çalışanı Sabahattin Koyuncu da aracıyla seyir halindeyken durdurularak gözaltına alındı.
İMC TV'nin haberine göre; sokağa çıkma yasağın sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşamını yitirenlerin cenazelerinin bulunduğu Silopi'de haber takibi yapan gazeteciler gözaltına alındı.

Dicle Haber Ajansı (DİHA), kendi muhabirleri Ahmet Kanbal da dahil, JINHA muhabiri Handan Tufan, Pel Prodüksiyon kameramanı Eylem Baykuş ve Servet Yigen'in gözaltına alındığını aktardı.
Gazetecilerin Cudi Mahallesi'nde misafir oldukları evi basan polisler, evde bir saat yakın arama yaptı. Yapılan kimlik kontrolünün ardından 4 gazeteci ile ev sahibi M. Ali Yılmaz gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin bilgisayar, kamera, fotoğraf makinesi ile teknik ekipmanlarına el konuldu. Gazeteciler ile M. Ali Yılmaz, Silopi Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Öte yandan Silopi Belediyesi basın çalışanı Sabahattin Koyuncu da İpekyolu üzerinde seyir halindeyken önü zırhlı araçlarla çevrilerek özel harekat polisleri tarafından gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.