'Sümeyye'ye Suikast' Yalanı Tescillendi

'Sümeyye'ye Suikast' Yalanı Tescillendi
Sümeyye Erdoğan'a suikast yapılacağı iddiasının yalan olduğu tescillendi. Savcılık, ‘iktidar medyasının ikinci Kabataş yalanı' olarak anılan iddia hakkında ‘acemice delil üretme çabası' dedi. Umut Oran ve Emre Uslu'ya iftira atan Akşa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiası ve buna ilişkin haberler ‘uydurma' çıktı. Savcılık, söz konusu haberleri yayınlayan gazetelere dava açtı. 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından iktidar ve iktidara yakın medya yüzlerce yalana imza attı. Söz konusu kumpaslardan biri de Cumhurbaşkanı'nın kızı Sümeyye'ye suikast düzenleneceği iddiasıydı. Aslında kumpasın fitilini Erdoğan, 6 Şubat 2015'teki konuşmasında, “Şu anda, şahsımı, ailemi tehdide başladılar. Son günlerdeki gelişme bu.” diyerek ateşlemişti. Erdoğan'ın bu konuşmasından 10 gün sonra 16 Şubat'ta Star ve Akşam, ‘İşte Fuat Avni' manşetiyle çıktı. İddiaya göre Twitter fenomeni @fuatavni Emre Uslu'ydu… 20 Şubat'ta ise iktidara yakın Star, Akşam ve Güneş gazeteleri, Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceğine dair manşetler attı. İddiaya göre yandaş medyanın ‘fuat avni' olduğunu iddia ettiği gazeteci Emre Uslu ve CHP'li Umut Oran, Twitter üzerinden mesajlaşmış ve suikast konuşulmuştu. Halbuki bu iki isim birbirini takip bile etmiyordu. Dolayısıyla DM'den görüşmeleri mümkün bile değildi.

İddia aynı gün Uslu ve Oran tarafından yalanlandı. Oran, Twitter'dan doğrudan mesajlarının dökümlerini istedi. Twitter'dan gelen dökümler de iktidar ve medyasının iddialarını çöpe attı. Oran ve Uslu arasında iddia edildiği gibi bir görüşme hiçbir zaman olmamıştı. Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma başlattı ve iddialara ilişkin MİT ve Emniyet'ten belge istedi. Savcılığa ‘belge' diye söz konusu gazetelerin kupürleri gönderildi!

BELGELER EMNİYETE GÖNDERİLDİ!

Cumhurbaşkanı, söz konusu iddiaları meydanlarda kullanmaktan çekinmedi. Malatya mitinginde, “Şahsıma, aileme yönelik tehditler var demiştim. Şimdi her şey ortaya dökülüyor. Belgeleri istihbarat örgütlerimizin elinde.” diyecekti. Bu arada Umut Oran, hakkındaki haberleri yargıya taşıdı. Gazeteler hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘görevsizlik' kararı vererek dosyayı İstanbul Basın Savcılığı'na gönderdi. Dosyayı inceleyen Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç, iktidar yanlısı gazetelere 4 ayrı dava açtı. Akşam ve Güneş'e ayrıca ‘iftira' suçundan da dava açıldı.

ACEMİCE HAZIRLANMIŞ DELİL ÜRETME ÇABASI

Savcı Hüseyin Parlakkılıç tarafından hazırlanan ve ‘Sümeyye Erdoğan'a suikast' konuşmalarını da içeren iddianamede, bahse konu Twitter konuşmaları için iki ayrı bilirkişi raporu düzenlendiğini, yazışmaların sahte olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 11 sayfalık iddianamede, Ankara'dan ‘evrak' gönderilmediği aktarıldı. Şu tespitlere yer verildi: “Cumhuriyet Başsavcılığımızın dosyasında, şikayete konu Twitter yazışmaları ile ilgili bilirkişi raporu bulunduğu belirlendiğinden ilgisi sebebiyle tutanak tanzim edilerek bir nüshası dosyamız içerisine alınmıştır. Yine Cumhuriyet Başsavcılığımızın dosyasına dosya müşteki vekilince gönderilen ve ilgisi nedeniyle bir nüshası soruşturma dosyamıza alınan Bilişim ve Adli Bilişim Uzmanı Yeminli Adli Bilirkişi T.Koray Peksayar tarafından hazırlanmış bilirkişi raporu incelenmiş olup her iki raporun da Twitter yazışmalarının gerçek Twitter yazışması olmadığı, son raporda acemice hazırlanmış bir delil üretme çabası olduğunun belirlendiği görülmüştür.”

ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILDI

“Hakkında soruşturma dosyaları devam eden ve tespite çalışılan ‘fuat avni' isimli Twitter hesabı ile somut şüphe oluşturacak kanaat uyandıracak bir bilgi ve belge bulunmadığı halde, sırf haber yapılan Twitter yazışmalarda hesap sahibinin müşteki gibi gösterilerek hazırlanmış yazışmaların müşteki tarafından yapılmış gibi gerçek dışı bir bilgiyi eleştiri veya yorum sayılamayacak şekilde manşetten haber olarak verilmesi, telafisi zor sonuçlara yol açacaktır.”

Oran: Haklı olduğum yargıda tescillendi

CHP'li Umut Oran, haklılığının 4,5 ay sonra yargıda tescillenmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Oran, “Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi güzel bir huyu var. Haysiyet cellatlığı yapıp yüzlerce binlerce insanı karalayan, lekelemeye çalışanları teşhir ettiğim için mutluyum. Temiz toplum, temiz siyaset ve temiz medya için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Şems'i aşığıyla baş başa bırakıyorum ama şunu unutmasın: Bu daha başlangıç, mücadeleye devam edeceğim, bütün kirli ilişkilerini ortaya dökeceğim.” ifadelerini kullandı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.