TGC Yaşar Kemal’i andı...

TGC Yaşar Kemal’i andı...
Usta gazeteci-yazar Yaşar Kemal ölümünün beşinci yılında 25 Şubat 2020 Salı günü saat 14.00’de TGC Basın Müzesi’nde anıldı. Anma törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Meslekte İz Bırakanlar Toplantıları devam ediyor. Türk Basınının usta kalemlerinden gazeteci-yazar Yaşar Kemal 25 Şubat 2020 Salı günü saat 14.00’de TGC Basın Müzesi’nde anıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katıldığı törene 100 gazeteci, yazar katıldı.

TGC BAŞKANI TURGAY OLCAYTO: YAŞAR KEMAL ULUSUMUZUN YÜZAKIYDI
Törenin açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Başkan Olcayto konuşmasında şunları söyledi:

“Cemiyetin en vefalı üyelerinden biriydi. Gazetecilerin hakları için nerede bir eylem yapmaya kalksak önce Yaşar Kemal gelirdi. Onu hep yanımızda hissederdik. Baktığımız zaman onu kaybedeli beş yıl olmuş dün gibi geliyor. Çok iyi bir muhabirdi. Çok iyi bir röportaj yazarıydı. Hem yurt içinde hem de yurt dışında ulusumuzun yüzakıydı. Onu sevgi ve saygıyla anıyoruz”

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: YAŞAR KEMAL BU TOPRAKLARIN KIYMETLİSİDİR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise konuşmasına “Burada bulunmaktan onur duydum. Buradaki çok kıymetli konuklara, konuşmacılara, ev sahibimiz TGC’nin Başkanı Turgay Olcayto ve Yönetim Kurulu üyelerine, Altan Öymen’e, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na teşekkür ediyorum” diyerek başladı. Ekrem İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu toprakların kıymetlisi Yaşar Kemal’i anacağımız bu toplantıda sizinle olmaktan çok mutluyuz. Yaşar Kemal’in eşi Semiha Baban’a özür borcum var. Beylikdüzü’nde İstanbul’un en güzel kütüphanelerinden birini Yaşar Kemal adına açtık. Ama Semiha Baban’ı davet edememiştik. Zaman hızlı geçti. Biz bu özürü dilerken İBB Başkan adaylığı gündeme geldi. İBB Başkanı olduk. Başbaşa gidip gezeceğiz. İBB Başkanı olarak sizi İstanbul’un en güzel kütüphanelerinden biri olan Yaşar Kemal Kütüphanesi’ne davet ediyoruz. Gençlerin nasıl coşkuyla kitap okuyup çalıştığını, faydalandığını inşallah birlikte görürüz. Her gittiğimde mutlu oluyorum. Yaşar Kemal ismi manevi bir güç katıyor. Yaşar Kemal’i bir kez daha hissetmekten mutluyum. Bu toprakların derinliklerindeki güzel duyguları çok güzel ifadelerle aktaran, yıllarca hissedilmesini sağlamış olan böyle bir değere, yazara sahip olmanın güzelliğini yaşıyoruz. Güzel bir söyleşi olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.