'Türkiye, dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi oldu'

'Türkiye, dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi oldu'
RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, basına yönelik baskılara tepki gösterdi.

Pek çok meslek örgütüne göre, Türkiye’de basın özgürlüğü tarihin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Geçen bir hafta içinde kapatılan Kürt, Alevi ve sol görüşlü muhalif 23 radyo ve televizyon kanalıyla birlikte, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamaları çerçevesinde kapatılan yayın organı sayısı 150’yi aştı. Bu rakamlara, internet üzerinde kapatılan ya da yayını engellenen yüzlerce haber sitesi dahil değil.

Hapisteki gazetecilerin sayısı ise Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’ne (RSF) göre, 120'den fazla. Darbe girişiminden önce tutuklu ya da hükümlü gazeteci sayısı 30’un üzerindeydi.

"Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi"

RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, 2 yıl aradan sonra Türkiye’nin yeniden “dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi” sıfatıyla anılmaya başlandığını söylüyor. Önderoğlu, RSF’nin 2015 yılı verilerine dayanarak nisan ayında yayınladığı 2016 Dünya Basın Özgürlüğü listesinde, Türkiye'nin 180 ülke arasında 149. sıradan 151. sıraya gerilemiş olduğunu hatırlatarak son tutuklamalar ve kapatılan yayın organlarıyla birlikte önümüzdeki dönemde daha da gerilemenin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ:
http://www.dw.com/tr/bas%C4%B1n-%C3%B6zg%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BCne-ohal-darbesi/a-35985577

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.