Türkiye HABERDAR’dan öğrendi!

Türkiye HABERDAR’dan öğrendi!
Büyükçekmece'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan iki skandal olayı Türkiye www.haberdar.com.tr haber sitemizden öğrendi. HABERDAR’ı kaynak gösteren bir çok yaygın basın haberi kullanarak olayın ülke çapında duyulmasını sağladı.

İŞTE O HABER:

Büyükçekmece'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamasına skandallar damga vurdu

CUMHURİYET UTANIYOR!

SKANDAL 1: İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİDEN "NAMAHREM" ŞOKU

Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkuya sahne olurken, iki skandalın yaşanması gölge düşürdü. İlçe genelinde düzenlenen "Cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolünce verildi. Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Garnizon Komutanı Albay Ayhan Akkaya öğrencilere ödüllerini verdikten sonra, kompozisyon dalında ödül kazanan İmam Hatip öğrencisine ödülünün Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat'ın vereceği anons edildi. Kaymakam Arat heyecanla dereceye giren öğrenciyle tokalaşmak ve tebrik etmek için elini uzattığında "namahrem" şokuyla karşılaştı. Ne yaşandığını anlamayan Kaymakam Arat'ın ikinci hamlede de eli havada kaldı. Büyükçekmece İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi ‘Z.’ bu kez sözlü olarak "Hayır, elimi veremem" diyerek Kaymakamı uyardı ve uzaklaştı.

SKANDAL 2: Dr. HASAN AKGÜN İLKOKULU KORTEJDE YOK

Öğrenci ve öğretmenlerin her Cumhuriyet Bayramı kutlamasında yaşattıkları tören geçidinde de skandal yaşandı. İlçe genelindeki bütün okulların temsilcileri protokolü selamlayarak gerçekleştirdiği tören geçidine Büyükçekmece Dr. Hasan Akgün İlkokulu öğrencileri katılamadı. Okulların isimlerinin anons edildiği sırada söz konusu okulun isminin anons edilmemesi törene katılanların dikkatini çekti. Yurttaşlar, "Bütün okullar coşkuyla anons edilirken, CHP'li Belediye Başkanımızın adını taşıyan Büyükçekmece'nin köklü okullarından Dr. Hasan Akgün İlkokulu'nun adının anons edilmemesi büyük ayıptır. Bunu kimlerin engellediğini, siyasi bir tavır olup olmadığını merak ediyoruz" diye konuştular.


http://www.haberdar.com.tr/yerel-gundem/cumhuriyet-bayrami-kutlamasina-skandallar-damga-vurdu-h30832.html

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.