Türkiye’de milliyetçilik lafla yapılıyor

Türkiye’de milliyetçilik lafla yapılıyor
Gazeteci yazar Ahmet Turan Alkan, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide katılımcılara dini ve milli değerlerin önemini anlattı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan programda Alkan; toplumları ayakta tutan dini ve milli değerlerin nasıl korunması gerektiğini, tarihten günümüze güncelliğini koruyan örneklerle birlikte ele alarak değerlendirdi.
‘DEĞERLERİMİZ, ÜSTÜNLÜK SEBEBİ OLAMAZ’
Dini ve milli değerlerin alenileştirilemeyeceğini ifade eden Alkan, bu değerlerin rozet gibi taşınmaması gerektiğini de ifade ederek, ‘İnanç ve politik kimlikler üstünlük sebebi değildir, olmamalıdır. Bu kimlikleri, toplum içerisinde bir başkasına üstünlük sebebi olarak addetmek, görgüsüzlüktür. İki insanı toplum içerisinde birbirinden üstün kılacak tek şey güvenilirlik ve güzel ahlaktır.” diye konuştu.
‘MİLLİYETÇİLİK LAFLA YAPILIYOR’
Alkan, bu değerlerin insanlığın bayramlık elbisesi olduğunu vurguladığı konuşmasında, insanlığın, milli değerlerin hakkını vermek için; kendi tarihini, musikisini, mimarlığını, siyaset tarzını, hükümet modellerini, kavmi özelliklerini, sanatlarını, klasiklerini bilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’de milliyetçiliğin lafla yapıldığını ileri süren Alkan, bazı değerlerin içinin doldurulması gerektiğini söyleyerek, aksi takdirde bu değerle övünülmesinin anlamsız olacağına dikkat çekti.
‘İNANCINIZIN HAKKINI VERİN’
Dini değerlerin de tıpkı milli değerler gibi ziyadesiyle taşınıp hakkının verilmesi gerektiğini söyleyen Alkan, ‘Hacca giden bir insan, teraziyi eşit tutmuyorsa, o değerlere hiç sahip olmayan insanların bile diline düşer. O insanları kendisiyle ilgili söz sahibi yapar. Bu yüzden bu tür konularda hak hukuk önemlidir. ’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.