Tutuklu bulunan tüm gazeteciler ayrımsız serbest bırakılmalı

Tutuklu bulunan tüm gazeteciler ayrımsız serbest bırakılmalı
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmasını protesto ediyoruz.


Tutuklu bulunan tüm gazeteciler ayrımsız serbest bırakılmalı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmasını protesto ediyoruz. Katillerin, darbecilerin, cinayete teşebbüs edenlerin bile tutuksuz yargılandığı ülkemizde, yaptığı haberler ve yorumlarla nedeniyle tutuklanan, ayrımsız tüm gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Gazetecilerin, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklanması, özgür ve objektif gazetecilik yapmak isteyenlere yönelik bir gözdağı olduğuna inanıyor ve bunu kabullenemez buluyoruz.

Tutuklanan bir gazetecinin; “benim düşüncemden, benim partimden, benim cemaatimden, benim gazetemden” olmasının veya “sevmediğim, düşüncelerine katılmadığım, karşıtım olmasının” hiç bir önemi yoktur.

Önemli olan gazetecinin gazetecilik yapıyor olmasıdır.

Meslek ilkelerine ve etik kurallara uygun davranıyor olmasıdır.

Gazeteci “devlet sırrı” diye ortalığa saçılmış, delik deşik olmuş bilgileri haber yaptığında bu bir suç değildir.

Demokrasi, düşüncenin özgürce ifade edilemediği hiçbir yerde kurumsallaşması, gelişmesi ve olması mümkün değildir. Gazeteciler özgürce yazabilmelidirler. Varsa buna engel yasalar derhal kaldırılmalıdır.

Ayrıca davayı izlemeye gelen gazetecilere ve dayanışmaya gelenlere yönelik özel güvenlik güçlerinin saldırısını da protesto ediyor ve saldırıyı kınıyor, saldırıyı yapanlar hakkında gerekli soruşturmanın açılmasını talep ediyoruz.


      ALİ TARAKCI

İSTANBUL YEREL GAZETECİLER DERNEK BAŞKANI

mail : 

web : 

www.alitarakci.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.