Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’a "Cesur Gazetecilik Ödülü"

Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’a "Cesur Gazetecilik Ödülü"
Dünyanın en büyük yayıncılık buluşması Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı açılıyor.
69. kez düzenlenen fuarda “Cesur Gazetecilik Ödülü” fuarda düzenlenen bir törenle hapiste olan gazeteci Ahmet Şık’a gidecek.Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı bu akşam Onur Konuğu Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ve Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de katılacağı bir törenle açılacak.Dünyanın 106 ülkesinden, büyük çoğunluğu yayınevleri olmak üzere yayıncılık sektörünün çeşitli alanlarından toplam 7 bin 150 kurumun kendi stantlarını açarak katılacağı fuar, 15 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.Fuarda düzenlenecek törenlerle yayıncılık dünyasının çeşitli alanlarını kapsayan ödüller sahiplerini bulacak.

Başta Fransa’dan olmak üzere fuar dolayısıyla dünyanın dört bir yanından yüzlerce yazar, binlerce gazeteci ve yayıncı Frankfurt’a geliyor. Dan Brown, Salman Rüşti gibi ünlü yazarlar Almancası yeni çıkan kitaplarının tanıtımına katılacak.Klasik kitaplardan, en gelişmiş teknolojiyle üretilmiş yayınlara, kitap dünyasıyla ilgili hemen herşeyin sergilendiği fuarda, internetin yaygınlaşması sonucu kitap ve diğer basılı yayınların satış rakamlarındaki büyük düşüşün neden olduğu sektörel krizden çıkış yollarının tartışıldığı paneller de düzenlenecek.


Ahmet Şık’a ödül“Cesur gazetecilik” ödülü de fuarda düzenlenen bir törenle Türkiye’de hapiste olan gazeteci Ahmet Şık’a gidecek. Ayrıca hapisteki gazetecilerle ilgili dayanışma etkinlikleri düzenlenecek. “Denizi görmek istiyoruz” (Wir wollen das Meer sehen) başlığı altında düzenlenen Deniz Yücel ve Türkiye’de hapiste olan diğer gazetecilerle dayanışma amaçlı etkinliklere Daniel Cohn Bendit gibi tanınmış isimler de katılıyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün koodinatörlüğünde Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi’nin sorumluluğundaki, biri uluslararası yayıncıların bulunduğu salonda, diğeri de çocuk kitaplarının bulunduğu salonda olmak üzere iki büyük stant açılacak.Türkiye’den 50’nin üzerinde yayıncı ve önde gelen yayıncılar örgütü, bazıları “Türkiye Ulusal Standı” kapsamında, bazıları da kendi özel stantlarıyla fuara katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.