Ücretsiz kullanım için son viraj

Ücretsiz kullanım için son viraj
İstanbul'da görev yapan yerel gazetecilerin, İETT ve İSPARK imkanlarından ücretsiz faydalanması için bir süredir girişimlerde bulunan İYGAD yönetimi, hazırlanacak olan 'kart kullanım yönetmeliğini' bu hafta İBB AK Parti ve CHP Grup Başkanvekillerine tesli

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), Ocak ayı olağan toplantısını Reis INN Hotel'de gerçekleştirdi. 6 gündem maddesini konuşmak üzere biraraya gelen İYGAD yönetimi, ocak ayı içinde yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendirdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle organize edilen özel geceyi değerlendiren İYGAD yönetimi, amacına ulaşan bir gece olduğunun altını çizdi. Dernek Başkanı Ali Tarakçı, birkaç organizasyon hatası dışında gecenin başarıyla sonuçlandığını belirtti.

12 yıllık İYGAD tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Tarakçı, "İstanbul'da yerel gazetecilik yapan 300'ü aşkın meslektaşımızı 10 Ocak günü biraraya getirdik. Bugünün ruhuna uygun bir geceydi. Amacımıza ulaştık. Bundan sonra da 10 Ocaklarda böyle olacağından şüphemiz yok" diye konuştu.

Öte yandan, geceden sonraki süreçte derneğe üye kaydında bulunan 12 gazetecinin üyeliği kabul edildi. Ayrıca, yönetim toplantılarına düzenli katılmayan yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verildi, yerlerine getirilecek isimlerin önerisi istendi.

Toplantının dikkat çeken konularından İSPARK ve İETT'den 'ücretsiz kart' çalışmalarına yönelik fikir alışverişi yapıldı. Sona yaklaştıklarını vurgulayan Başkan Tarakçı, bu hafta içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti ve CHP Grup Başkanvekillerine, kart yönetmeliğini teslim edeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yaz ayından itibaren ilgili tüm makamlar ile irtibat halinde olduklarını ifade eden Başkan Ali Tarakçı, kart yönetmeliği önersinin hazırlanmasının son aşama olduğunu kaydetti.             

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.