Uğur Mumcu yurdun dört bir yanında anılacak

Uğur Mumcu yurdun dört bir yanında anılacak
Arabasına yerleştirilen bomba ile katledilen Cumhuriyet gazetesi Uğur Mumcu, ölümünün 26. yılında anılacak.
‘26. Adalet ve Demokrasi Haftası’ kapsamında katledilen aydınlar tüm yurtta anılacak. 24 Ocak 1993 günü, arabasına yerleştirilen bomba ile katledilen Cumhuriyet gazetesi Uğur Mumcu, ölümünün 26. yılında anılacak.

özlemle anıyoruz. Mumcu ve katledilen aydınların anısına Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag), Cumhuriyet gazetesi, Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi’nce, 26. Adalet Demokrasi Haftası etkinlikleri gerçekleştirilecek. Mumcu’nun katledildiği 24 Ocak günü başlayacak etkinlikler, Cumhuriyet gazetesi yazarı, Türk Hukuk Kurumu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledildiği 31 Ocak’ta son bulacak.


Mumcu ve yitirdiğimiz aydınların anısına düzenlenen 26. Adalet ve Demokrasi Haftası da aynı gün düzenlenecek etkinliklerle başlayacak. Hafta boyunca sürecek etkinliklerin son gününde de 29 yıl önce katledilen yazarımız Prof. Dr. Muammer Aksoy, Ankara Barosu, ADD ve Türk Hukuk Kurumu’nun düzenleyeceği program ile anılacak.

‘Mumcu için söylüyoruz’
24 Ocak’ta anma programı kapsamında ilk olarak Yenimahalle Belediyesi ve Batıkent Birlikteliği’nin düzenlediği etkinlik, saat 10.00’da, Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüş ile başlayacak. Mumcu için geniş katılımlı anma programı ise 26 yıl önce katledildiği evinin önünde gerçekleştirilecek. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu Sesleniyor” etkinlik programında, saat 12.00’de, karanfiller ve mumlarla sevenleri Mumcu’nun sokağında olacak. Anmada solist Ufuk Karakoç’un dinletisi de yer alacak. Ardından da saat 14.30’da, Cebeci Asri Mezarlığı’nda Mumcu’nun anıtmezarı ziyaret edilecek. Günün son etkinliği, saat 16.00’da um:ag tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu’yu Anmak” fotoğraf sergisi olacak.

Uğur Mumcu İstanbul'da etkinliklerle anılacakUğur Mumcu İstanbul'da etkinliklerle anılacak

Tüm yurtta anma etkinlikleri
Bombalı suikast sonucu katledilen Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu, ölümünün 26. yılında yurt genelinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.


 -ESKİŞEHİR

Mumcu, Odunpazarı Belediyesi tarafından adına açılan Uğur Mumcu Parkı’nda anılacak. Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı “06 YR 245” plakalı aracının sergilendiği anıtın önünde düzenlenecek olan anma töreni, 13.30’da başlayacak.

Saat 20.00’de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Şiir ve Müzik Dinletisi” gerçekleştirecek. Şiir ve müzik dinletisine gazetemiz yazarı Ataol Behramoğlu ile Haluk Çetin katılacak.

-ZONGULDAK

24 Ocak’ta Maden Mühendisleri Odası’nda düzenlenecek “Uğur Mumcu Işığında Bugünkü Türkiye” konulu söyleşide gazetemiz yazarı Deniz Yıldırım ve Doç. Dr. Evren Haspolat konuşmacı olarak katılacak.

-ADANA

CHP, ADD, ÇYDD, ile Seyhan ve Çukurova belediyelerinin yanı sıra; bazı STÖ ve demokratik kitle örgütlerinin de katılımıyla 12.00’de Uğur Mumcu Meydanı’nda bulunan Mumcu’nun anıtı önünde tören gerçekleşecek.

Seyhan Belediyesi’nin 19.30’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği etkinlikte tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat’ın, “Uğur Mumcu’ya Aşk ile... Uğurlar Olsun” adlı tek kişilik müzikal gösterisini sahneleyecek.

-KOCAELİ

Atatürkçü Düşünce Dernekleri Kocaeli Örgütleri Uğur Mumcu’nun adını taşıyan parkta saat 12.30’da anma programı ve basın açıklaması yapılacak.

-ÇANAKKALE

24 Ocak saat 18.00’de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde “Uğur Mumcu Her Gün Haklı Çıkıyor” paneli düzenlenecek.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.