Yazar Kaan Göktaş’a Ülkücü Saldırısı

Yazar Kaan Göktaş’a Ülkücü Saldırısı
Gazeteci Yazar Kaan Göktaş, geçtiğimiz gün gündüz vakti Silivri’deki evinin yakınlarında Ülkü Ocakları üyeleri tarafından saldırıya uğradı.
 
Yolda yürüdüğü esnada arkadan saldıran ülkücü saldırganlar yere düşen Göktaş’ı “seni öldüreceğiz, yaşatmayacağız.” tehditleriyle hastanelik edene kadar tekme ve yumruklarla dövdüler. Saldırganlar daha sonra olay yerinden koşarak uzaklaştılar.

BİRİ OCAK BAŞKANI

Olayın ardından saldırganlardan birinin Ülkü Ocakları Silivri Şube Başkanı Erhan Özkök olduğu, diğerinin ise yine ocak yöneticisi Özgür Bedel olduğu tespit edildi. Saldırı hakkında suç duyurusunda bulunan Göktaş’ın şikayeti üzerine inceleme başlatıldı.

YANDAŞ SİTELER ZAFER ÇIĞLIKLARIYLA VERDİLER

Saldırının hemen ardından iktidara yakınlığı ile bilinen Habervaktim gibi haber siteleri ile bazı yerel basın organları olayı zafer nidalarıyla duyurdular. Haberlerde Göktaş’ın sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek “halkı tahrik ediyordu” denildi ve “soysuzu hastanelik ettiler” gibi ifadelere yer verildi.

SIRRI SÜREYYA İLE FOTOĞRAFI TAHRİK ETMİŞ

Yandaş medyanın faşist saldırıya haklı gerekçe olarak gösterdikleri ve “halkı tahrik ediyordu” dedikleri sosyal medya paylaşımları arasında Göktaş’ın HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile çekildiği bir selfie, Ermeni Soykırımı’nın 101. yıldönümüne dair bir anma mesajı var.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Göktaş ve avukatları olaydan sonra hem saldırganlar, hem de söz konusu haberleri yayımlayan basın organları ve haberlerin altına suç ve suçluyu öven yorumlar yapan faşizan desteçiler hakkında suç duyurusunda bulundular. Göktaş son olarak atledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını ve öldürülmesini konu alan “Kırmızı Cumartesi” isimli bir kitap yayımlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum