Zirvedeki gazeteciler ödüllendirildi

Zirvedeki gazeteciler ödüllendirildi
İYGAD'ın, bu yıl ikincisini düzenlediği 'Gazetecilikte Yılın Zirvedekileri' ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, ödülün temel amacının işini layığıyla yapan gazetecilere hakkını teslim etmek olduğunu söyled

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin (İYGAD) bu yıl ikincisini düzenlediği 'Gazetecilikte 2016 Yılın Zirvedekileri' ödülleri sahiplerini buldu. Beykent Kaya Milenyum'da bulunan dernek merkezi konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine İYGAD Başkanı Mehmet Mert ve dernek yönetim kurulu ev sahipliği yaptı. İYGAD üyeleri arasından katılımcıların başvurularını; Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanı Turgay Olcayto, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Arslan, gazeteci Mustafa Dolu ve İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert'ten oluşan jüri değerlendirdi.

İşte o değerlendirme sonucu 'Gazetecilikte 2016 yılının zirvedekileri';

Haber dalında Gazetem İstanbul'dan Ufuk Çoban.

Fotoğraf dalında Harbi Gazetesi'nden Hakan Songur.

Röportaj dalında; Lonca Medya Nurhayat Varol.

Sayfa Düzeni dalında Harbi Gazetesi'nden Hakan Eser.

Köşe Yazarı dalında Gazetem İstanbul köşe Yazarı Hüseyin Şengül.

İnternet haber sitesi dalında www.esenyurthaberleri.com'dan Hakan Azar

Gelecek vaad eden gazeteci ödülü Anıl Boduç

Yaşam Boyu Onur Ödülü ise Yunus Arıkan'ın oldu.

Birer laptop armağan

Kazananlara birer laptopun da verildiği ödül törenine yoğun katılım oldu. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, İstanbul Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İstanbul Şube Başkanı Necmettin Altuntaş, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av. İsmail Doğan Subaşı, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Selami İnce, eski Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahraman, BUSTKİD Başkanı Derya Gök, Kars Ardahan Iğdır İşadamları Başkanı Orhan Gökçe, İstanbul Dernekler Platform Başkanı Gürsel İlgüz, STK temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Gazetecilik çok ayrıcalıklı bir iş
Ödül töreni öncesinde konuşan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederken, gazeteciliğin önemine değindi. Gazetecilik oldukça ayrıcalıklı bir meslek olduğunu kaydeden Mert, İYGAD'ın da bunun bilincinde olarak gazetecileri ödüllendirdiğini vurguladı. Ödülleri hak eden isimlerin aldığına inandığını söyleyen Mert, “Demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla, mesleğini tam anlamıyla yapmaya çalışanları diğerlerinden ayırma yönünde önemli bir kıstas olacak bu ödüller giderek gelenekselleşecektir. Ödül alamayanlardan ise ricam kızmasınlar, üzülmesinler. Onların ödül almamaları demek bu ödüllere layık değiller anlamı taşımaz” ifadelerini kullandı.


İYGAD meslektaşlarının yanında
İYGAD'ın meslektaşlarının her zaman yanında olduğunu da kaydeden Mert, derneğin şimdiye kadar sürdürdüğü faaliyetlerden ve gelecekte ulaşmayı umdukları hedeflerden de bahsetti. Mert, “İçerisinde bulunduğumuz bu mekanı, bu özellikleri ile birlikte tüm meslektaşlarımızın hizmetine soktuk. Umarım, gelecekte daha sağlıklı işleyen, üyeler arasında daha güçlü ilişkilere sahip olan, evrensel mesleki değerleri daha çok önemseyen, sadece geçinmek ve para kazanmak için değil aynı zamanda, topluma, kamuoyuna, çevreye, insanlığa daha faydalı işler yapmak için çabalayan bir meslek örgütü olmayı sürdürürüz. Bütün meslektaşlarımızın mesleğimize bu çerçevede bakmasını ve yaklaşmasını diliyorum” diye konuştu.

Tutuklu gazetecileri hatırlattı


Konuşması süresince gazeteciliğin ne denli zor bir iş olduğundan da söz eden Mert, cezaevinde bulunan tutuklu gazetecileri de anımsattı. Her şeye rağmen gazeteciler için esas noktanın mücadele olmasını gerektiğini vurgulayan Mert, “Evet günümüzde gazetecilik yapmak zor. Siyaset yapmak daha bir zor. Ticaret yapmak zorun zoru. Hergün kapanan yayın organları, mesleğini daha sağlıklı ortamlarda ve imkanlarla yapmakta zorlanan meslektaşlarımız. Özgürlüklerinden mahrum olan meslektaşlarımız. Ancak ne yaparsınız ki; hayat devam ediyor ve bütün bu zorlulara rağmen, ne olursanız olun, kim olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın, yaşamla mücadeleniz devam ediyor” dedi.

Ödül alması da vermesi de güzel
Ödül almanın da vermenin de güzel olduğunu aktaran Başkan Mert, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı, “İYGAD'ın bu günlere gelişine katkı sunan her kim varsa, meslektaşlarımıza, dernek üye ve yöneticilerimize, bu günün şartlarında bu organizasyonlarda yanımızda olan, destek olan, meslektaşlarımıza, özgür basın dostlarına, siyasilerimize, iş adamlarımıza, dar günümüzde hemen koşup yanımızda olan can dostlarımıza; İYGAD Yönetim Kurulu adına, teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum. Ve tabi bir teşekkürde, aldığımız her organizasyon kararında, şayet meslek yararına ise koşulsuz destek veren yönetim kurulu arkadaşlarıma. Evet ödül güzel şey. Ödül vermek de güzel şey. Ancak bir şeyi hakkı ile yaptığınızı gösteren en önemli oldulardan birisi olan ödüllenmek çok daha güzel şey olsa gerek. Gelecekte çok daha anlamlı, çok daha güzel ödül törenlerinde, daha sağlıklı, daha özgür, daha demokrat şartlarda gerçekleşen basın dünyasında görüşmek üzere.”

Ödüller sürpriz oldu
Köşe yazarı dalında Hüseyin Şengül’e ödülünü veren CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, "Gazeteci her zaman gerçeklerin peşinde koşmalı. Kamunun çıkarlarını korumak dördüncü güç olarak yerel basının da görevidir. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar. Çocuklarınız 20 yıl sonra bugünleri andığında hakkınızda olumsuz şeyler düşünmesin” dedi.

'Gazetecilikte 2016 Yılın Zirvedekileri' ödüllerine sahip olan bütün isimler buraya gelirken ödül almak gibi bir düşüncemiz yoktu, bundan böyle bu ödüllere layık bir şekilde mesleğimizi sürdürmeye çalışacağız diye konuşurlarken, kendilerini ödüllendiren İYGAD Yönetim Kuruluna teşekkür etti.








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.