Zirvedeki gazeteciler ödüllendiriliyor

Zirvedeki gazeteciler ödüllendiriliyor
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) bu yıl ikincisini düzenlediği; 'Yılın zirvedeki gazetecileri' ödülleri, 4 Kasım 2017 Cumartesi günü sahiplerini buluyor.

Geçen yıl ilk defa düzenlenmesine rağmen medya dünyasının ilgisini çeken; 'yılın zirvedeki gazetecileri' ödülleri bu yıl ikinci defa düzenlenerek geleneksel hale getirilecek.

Haber, sayfa düzeni, fotoğraf, röportaj, köşe yazısı, internet haber sitesi, gelecek vaadeden gazeteci adayı ve yaşam boyu onur ödülü, olmak üzere sekiz dalda dağıtılacak ödüllere bu sene de üyeler ilgi göstererek başvuruda bulundular.  Bir çok basın mensubu heyecanla başvuru dosyasını doldurdu ve ödül anını bekledi.

İYGAD Başkanı Mehmet Mert, 4 Kasım 2017 Cumartesi günü dernek merkezinde düzenlenecek ödül törenine tüm basın dostlarını davet ederek şu açıklamalarda bulundu:

"Demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak amacıyla, mesleğini tam anlamıyla yapmaya çalışanları diğerlerinden ayırma yönünde önemli bir kıstas olacak bu ödüller giderek gelenekselleşecektir.

Yönetime kimler gelirse gelsin sanırım bundan böyle ‘Zirvedekiler’ ödüllerini düzenlememek gibi bir gaflete girmeyecektir. Zira; işini tam anlamıyla yapmaya çalışanları taktir etmediğiniz sürece, iyi ile iyi olmayanı, doğru ile doğru olmayanı ayırt etmediğiniz sürece, hangi meslekte olursa olsun o meslek ilerleyemez, hakkı ile hizmet veremez. Bu gerçeğin doğruluğu zaten geçen yıl ilkini düzenlememize rağmen, tüm medya dünyasının ve basın dostlarının ödüllere ilgi göstermesinden anlaşılmaktadır. Bu törende meslektaşlarımız dışında, bize haber konusu olan siyasilerimiz, iş adamlarımız, önemli başarılar göstermiş yerel ve ulusal meslektaşlarımız da bulunacak.

Umarım, gelecekte daha sağlıklı işleyen, üyeler arasında daha güçlü ilişkilere sahip olan, evrensel mesleki değerleri daha çok önemseyen, sadece geçinmek ve para kazanmak için değil aynı zamanda, topluma, kamuoyuna, çevreye, insanlığa daha faydalı işler yapmak için çabalayan bir gazeteciler derneğine sahip oluruz. Bütün meslektaşlarımızın mesleğimize bu çerçevede bakmasını ve yaklaşmasını diliyorum…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.