Zirvedekiler ödüllendiriliyor

Zirvedekiler ödüllendiriliyor
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) haber, sayfa düzeni, fotoğraf, röportaj, köşe yazısı, internet haber sitesi, gelecek vaad eden gazeteci adayı ve onur ödülü, olmak üzere sekiz dalda ödül dağıtacak
Bu yıl ilk defa düzenlenen yarışmanın başvurularını değerlendiren beş kişilik seçici kurulun belirlediği '2015 Ylının Zirvedekileri' 22 Ekim 2016 Cumartesi günü ödüllerini alacak. Ödül töreni saat 13:00'te başlayacak. 8 dalda verilecek gazetecilik ödüllerini belirleyen jüri, Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanı Turgay Olcaytu, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yengin, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Arslan, gazeteci Mustafa Dolu ve İYGAD Başkanı Mehmet Mert'ten oluşuyor. 

Amacımız teşvik etmek
Ödül töreni hakkında açıklama yapan ve bütün gazetecileri 22 Ekim'de düzenlenecek olan ödül törenine davet eden İYGAD Başkanı Mehmet Mert, “İYGAD 14 yıldır faaliyette ama bizim yönetimimiz döneminde ilk defa böyle bir yarışma düzenlendi. Burada en büyük amacımız; gazetciliğe gönül veren meslektaşlarımızı az da olsa yüreklendirmek, teşvik etmek, mesleğin ilkelerine uygun yapılmasını sağlamak, bu işi iyi yapmaya çalışanlara destek olarak bu yolda ilerlemek isteyenlere rehber olmak. Dağıtılacak bu ödüller, demokrasi kültürünün güçlendirilmesine, halkın bilgilenme, gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılmasına ve yerel gazeteciliğin güçlenmesine de katkı sunacaktır” dedi.

mehmet mert

Geleneksel hale gelsin
Yerel gazetecilik ödülünün, yerel gazetelerde çalışan gazetecileri kapsadığını belirten İYGAD Başkanı Mehmet Mert, “Yerel medya ödülleri, yerel konuları en iyi değerlendiren, mesleğe en çok değer veren, mesleğin evrensel boyutlarda sürdürmeye çalışan ve mesleki kurallara uygun haber üreten gazetecilere verilmesi hedeflendi. Umarım bu ödüller gelenekselleşir ve her yıl üzerine artı koyularak devam eder. İleriki yıllarda daha geniş kapsamlı, daha ilgi uyandırıcı ve daha teşvik edici bir şekilde sürdürülür” ifadesini kullandı.

Tören dernek merkezinde
'Yılın Zirvedekileri' isimli ödül töreni, dernek merkezinin bulunduğu Beykent Kaya Kaya Milenyum AVM'nin zemin katında yapılacak. Kısa bir zaman önce açılışı yapıulan dernek merkezinin konferans solanunda gerçekleşecek tören 22 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacak, 15.00'te soona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.