Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

MERHABA ALBANİA

MERHABA ALBANİA

Sevgili okuyucularım siz bu köşemi okuduğunuzda ben ve sporcum Hasan Celal Yıldırım ile birlikte Arnavutluğun başkenti Tiran da olacağız. Tiran da yapılacak 6. Avrupa şampiyonası 3 dünya kupası 
için Tiran’dayız.
Çatalca tarihinde ilk defa milli sporcu çıkaracak, araştırdım yok bende milli sporcuyum ama faal olan yok, temelden yetişip Çatalca evladı olarak milli sporcumuz artık var Hasan Celal Yıldırım. 8 Yaşında karateye başladı 11 yaşına girdi, Türk karatesine yıldızlar milli takımına Çatalca’mızdan milli sporcu çıkarmanın gururunu yaşayacağız hep birlikte.

Bu seviyeye gelmemizde bizlere destek olan başta Çatalca kaymakamımız Nevzat Taşdan’a, Çatalca Belediye Başkanımız  Cem Kara’ya, belediye başkan yardımcılarımız Ufuk Akına, Erhan Güzel’e, Çatalca halkımıza ve öğrencimin ailesine çok teşekkür ederim. Bizlere destek oldunuz bizlerde sizleri utandırmadık, ülkemizi ilimizi ve ilçemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz, sporcum daha önceki şampiyonalarda birincilik derecesini elde etiği için umutluyum ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. 
Peki bu başarıyı nasıl yaptık öncelikle bir antrenör eğitmenin bir öğretmenin önce kendisini sevdirmesi gerektiğini defalarca söylemişimdir. Sporcunun yaptığı işi sevmesi gerek ki buda antrenöre düşer. En önemlisi velinin  desteğidir ki,bu çok önemli mesela Hasan Celal’in dedesi o kadar destek veriyor ki bana dedi hocam benim cenazem olsa bile ders varsa önce derslerini yapacaklar, sonra cenazeme gelsinler, anne baba zaten hep yanımızda özel turnuvalara giderken bazen maddi durumlarımız elvermediği zaman, anne  kolundaki bileziğini bozdurduğu zaman oldu, baba hocam ne gerekirse yanındayız ve bu günlere geldik dişimizle tırnağımızla zirveye çıktık. Amacımız Türk sporuna yetenekli sporcular yetiştirmek oldu bundan sonrada olacak inşallah.
Avrupa şampiyonasına ve Dünya kupasına  Çatalca belediyesi karate okulu olarak katılıyoruz, buda ayrı bir gurur. Bizleri her gittiğimiz yere araç tahsisi maddi manevi destek veren Çatalca belediye başkanımıza ve ekibin binlerce teşekkür ederim, bizde ilçemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz.
Çok yetenekli sporcularımda var derece yapanlar var onlardan da ileride başarılar yapacağım, benimantrenör olarak tek isteğim hangi branşta olursa olsun daima çocuklarınızın yanında olun, antrenör öğretmeni çocuklarınızın yanında eleştirmeyin,beğenmediğiniz antrenör varsa çocuğunuzu başka antrenör götürün, başarılıysa peşinden koşun. Her zaman derim başarısız bir çocuğun arkasında kesinlikle duyarsız sorumsuz veli vardır, gerçekler bunlar.

Yıllarca emek verip yetiştirdiğim öğrencimi kıskanan olursa bir daha gelmesin salona benim emeğimi kıskanmaya hakkınız yok.Bu seviyeye alın teriyle gelmiş öğrencilerimi bende bir yerlere getirmek için çaba gösteriyorum, biz toplum olarak başarılı olan evlatlarımızı kıskanırız, halbuki başarıyı alkışlasanız sizde başarılı olursunuz, bu sorumsuz insanlar maalesef  çok var. Diğer antrenör arkadaşlarda hep bu konudan şikayetçi onların adına da yazıyorum emeğimize, zamanımıza,  özverimize lütfen saygı gösterin, bu seviyelere gelmek kolay değil hepinize iyi bayramlar dilerim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi