İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

MİLLİ KAÇIŞ OPERASYONU

MİLLİ KAÇIŞ OPERASYONU

Süleyman şah Türbesi Halep ili sınırları içinde Karakozak köyündedir(idi…).Kendi sınırlarımız dışında sahip olduğumuz tek toprak parçasıdır.Bir görüşe göre Sülayman Şah’ın Osmanlı imparatorluğunun kurucu Osman Gazi’nin dedesi olduğu bir başka görüşte ise 1.Kılıçaslanın babası Kutalmışoğlu Süleyman olduğu iddia edilmektedir.Her ikisi de Türklerin atalarıdır.


Halen kabul edilen görüşe göre Büyük Selçuklu devleti,sultanı Alp Aslan’ın yeni yurt edinmek için batıya yöneldiği yıllarda Oğuz boylarından biri olan Kayı boyu’nun önderi olan Süleyman Şah’ı batıya yeni yurt edinmek için gönderir.Süleyman Şah Halep yakınlarında Caber kalesine gelir Fırat nehri boylarına yerleşir.


Buradan çevrede tekrar yeni bölgeleri keşfetmek için yola çıkar.1227 yılında Fırat nehrinin karşı kıyısına geçmeye çalışırken yanındaki iki muhafızı ile boğularak ölür.Naaşı Caber kalesi eteklerindeki bir kümbete gömülür.Osmanlı imparatorluğu yıkılınca Fransız mandası olan Suriye’yi yöneten Fransız hükümetiyle yapılan Ankara antlaşmasının 9.maddesinde Türk toprağı sayıldı.
Bilahare 24 Temmuz 1923 de yapılan Lozan antlaşmasının 3.maddesinde de Caber kalesi müştemilatıyla Türkiye toprağı sayılmıştır.


1995 yılında Ecevit hükümeti döneminde geçmişte Pkk liderini besleyen Esat türbenin bulunduğu alana baraj yapılacağını ve  türbenin taşınmasını istemiştir.Ecevit bunu aklınızdan bile geçirmeyin demiş her ihtimale karşı türbenin sular altında kalma olasılığını araştırmak için oraya baraj konusunda uzman mühendisler gönderip yerinde yaptırdığı tespitte baraj sularının o bölgeye kadar çıkmayacağı ancak çevrede tedbir olarak bir çalışma yaptırmıştır.


1995 yılında Egede ki Kardak kayalıkları için o bayrak inecek o asker gidecek diyerek savaşı göze alan Çilleri ve merhum Ecevit’in vatan sevgisini devlet adamlığını düşünün birde bu gün İşid tehditlerine veya karşılıkla pazarlıklarla türbeyi alıp kaçanları düşünün.


Yıllardır ateşle kanla barutla anılan Emperyalist güçlerin petrol dolaysıyla göz diktiği orta doğuda büyük devlet komplesine kapılıp önce Esat kardeşimle sınırları açtık artık iki komşu değil tek ülkeyiz diyerek tatillere çıkanların kadim dostu Esat kardeşi;


Birden Eset’e dönüşmüş ve Suriye de ki iç savaşta taraf olunmuş mezhep çatışmalarına destek verilmiş sonuçta bu bölgede İslam tarihine kara bir leke gibi geçecek olan din adına kelle kesen caniler birliği meydana çıkmıştır.Bu gün o canilerin tehdidi ile toprak terk edilmiştir.


Bu harekat  tam bir fiyaskodur.Kaçış harekatıdır.Orta doğu coğrafyasında ABD.nin haberi olmadan serçe kuşu dahi uçmaz.Harekatın İşid’le anlaşılarak ABD.nin onayı alınarak YPG  ve PYD ile işbirliği yapılarak gerçekleştirildiği tarafların açıklamalarından anlaşılmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi