Hasan Hınıslı

Hasan Hınıslı

Ne yapmalı, ne yapmamalı!

Ne yapmalı, ne yapmamalı!

CHP’de asıl yapılması gerekenlerden ilk sıradaki CHP’ye seçim kaybettiren Mustafa Sarıgül ve şürekasının derhal geldikleri gibi gönderilmesidir.

Sarıgül bir algı yaratarak CHP’nin 5 yılını çalmıştır. Sarıgül ve şürekası öyle bir algı yarattı ki “aday yapsanız da yapmasanız da kaybedeceğinizi bile bile” halka “buyurun siz istediniz bizde yaptık” demek adına aday edilmiştir!

Sarıgül’ü CHP’ye pompalayan zihniyetin başında kim var ise; Aydın Ayaydın olur, Oğuz Kaan Salıcı veya başkaları olur, hiç çekinmeden bunlarla yol arkadaşlığı gözden geçirilmelidir!

CHP' de başarısızlığın gerçek sorumlusu; sol'a güvenmeyerek cemaatle ittifak yapan hıyanetin sahibidir.

CHP’ye seçim kaybettiren veya kazandırmayan, yanlış strateji ise bu stratejinin sorumluları bedel ödemelidir.

CHP’yi karıştıran Beykoz konaklarının parti içindeki temsilcileri derhal partiden uzaklaştırılmalıdır.

Beşli seçici kurul başarılı olamamıştır! Kurulun eksikliği araştırılarak giderilmelidir!

Sağ tandanslı adayları bu partiye getirerek sol seçmeni uzaklaştıran zihniyet gözden geçirilmelidir!

Kısacası bu işin akıl babası her kim ise ona görevden el çektirilmelidir. Aksi durum yeniden kaos yeni bir çelişki yaratacaktır.

Acil yapılması gereken; MYK da mini bir değişim, il ve ilçe örgütlerinde köklü bir değişim taze kan olarak algılanır.

Zaman açısından kurultay zamanı gelmesine rağmen “Siyasi Partiler Yasası” gereği bir yıl ertelemeye Allahın ipi gibi sarılarak MYK'yı tarumar etmek kaosa neden olur.

Emrehan Halıcı, Perihan Sarı ve Nihad Matkap için üstlendikleri görevlerde yeterince etkili olamadıkları gerekçesiyle Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından yine MYK dışı bırakılacakları ise abesle iştigaldir...

Emrehan Halıcı; CHP’nin bugüne kadar bilişim alanındaki en büyük hamlesini yapan elemanı olmuştur. Halıcı'nın teknolojiyi kullanma konusunda oldukça verimli olduğunu düşünmekteyiz.

Perihan Sarı; CHP de eğitim adına bir devrim olup, parti okulunu önemsemeyen partinin tüm kademlerine okulu kabul ettirmiş olup 3 binin üzerinde Parti okulu eğitmeni 10 Binlerce de sandık sorumlusu yetiştiren kadronun başındadır. Her zaman dediğimiz bir sözü yinelemeden geçemeyeceğim “bu partide 10 tane Perihan Sarı olsun, parti şaha kalkar.”

Nihad Matkap; Hatay gibi bir yeri yeniden CHP’ye kazandıran kadronun içinde yer almış STK lar ile oldukça verimli ilişkiler kurmuş olup eski Bakan tecrübesinden halen faydalanılacak performanstadır.

Anlaşılan o ki; bu durum, asıl sorumluların kendini kurtarma operasyonudur...

Partide kalmış sol tandanslı birkaç kişiyi de bu iş bahane edilerek uzaklaştırmaktır.

“Üç beş tane solcu yöneticisi varken soldan tamamen uzaklaşmaktır” bunun tespiti ise aynen budur...

Son olarak;

Yapılması gereken başka bir şey ise; üye güncellemesi olup, güncellenmiş üye ile yapılacak olan seçim ve bu önseçimden çıkacak olan temsilci delegasyon ile yapılacak bir kurultaydır.

Ancak böyle bir yol haritası, parti içi iktidarını korumak isteyen hiç kimse için “seçenek olmayıp” tabanın gazını alacak vitrin süslemelerini tercih ederler.

Yani, şimdi olması muhtemel MYK’daki görev değişikliği beklentisi gibi...


twitter.com/HasanHINISLI

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hınıslı Arşivi