Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Oda seçimine siyaset karıştırmayın!

Oda seçimine siyaset karıştırmayın!


Silivri Esnaf Sanatkârlar Odası eski Başkanı Necati Özkök,oda başkanlığına  yeniden aday olduğunu açıkladı. Adaylığını basın toplantısıyla duyuran Özkök, hem mevcut oda başkanı Ali Tabakoğlu’na hem de rakiplerine verdi veriştirdi.  8 yıldır görevde olan yönetimin bir dikili ağacı olmadığını söyleyen Özkök, sanırım bu seçimlerde oldukça iddialı.  Çünkü Özkök’ün zamanında esnafa kazandırılan hizmetlerin üzerine, eğitim seminerlerinin haricinde bir şey eklenmedi. Hizmet eklenmediği gibi esnafın durumu da içler acısı maalesef. Ekonomik kriz yaşayan esnalar birde AVM belasıyla karşı karşıya. Hatırlayacağınız üzere, bizim mevcut Oda Başkanımız ilçede açılan AVM’lere önce siyah çelenk bıraktı sonra gidip anlaşma yaptı.

…..

Esnafını kendi kaderine terk eden bir başkan sanırım sandıkta yok olmaya mahkûmdur. Bu sözüm bütün adaylar için. Birde mevcut oda yönetiminde bulunan 4 kişinin Tabakoğlu’nun karşısına aday çıkması mevzusu var. Tamam, herkesin seçme ve seçilme hakkı var. Ancak aynı gemi içinde yer alan yönetimden 4 kişinin kaptanlığa talip olması biraz tuhaf.

Tabakoğlu’nun başarısızlığı yüzünden mi yoksa yönetim içinde yaşanan sorunlar yüzünden mi, bu 4 kişi oda başkanlığına adaylığını koydu bilemiyorum. Ama umarım esnafına hizmet eden, kendi çıkarları için değil de esnafın çıkarları için uğraşacak birisi göreve seçilir.

Bir de lütfen seçimi kim alırsa alsın siyasi partilerin arkasından bayrak sallamasın anacım. Siyasetçi siyasetini yapsın, oda başkanları da esnafına hizmet etsin. Yok ille de siyaset yapacağım diyorsanız peşin peşin söyleyeyim bırakın bu işi.

 Öyle hem oda başkanı olurum hem de gider bir siyasi partinin arkasında bayrak sallarım derseniz çuvallarsınız. Tıpkı Ali Tabakoğlu gibi. Tabakoğlu önce oda başkanlığını bırakıyorum CHP’den meclis üyeliğine aday olacağım dedi sonra vazgeçti. Dolayısıyla ya siyaset yapacaksınız yada oda başkanlığı. Bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. Ve bu seçimde odaya kim siyaset bulaştırmazsa o bu seçimin galibidir bana göre.  Benden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi