Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

OKULLAR AÇILDI

OKULLAR AÇILDI

2014- 2015 öğretim yılı tüm öğrencilerimize hayırlı olsun,üstün başarılar dilerim. Çocuklar geleceğimiz, ümidimiz, yarınlarımız sizlersiniz. Bu vesile ile derslerinizde başarılar dilerim. Geçen derste sordum okulunuzdan memnun musunuz ? hepsi birden evet dedi, bu çok sevindirici bir durum. Çocukların okulu sevmesinin en büyük etkeni öğretmenlerimizdir, öğretmenlerimize çok iş düşüyor.  İlk günlerde çocukların okula alışması için hoşgörülü ve sevecen olmalı, hele ki birinci sınıfa başlayan bir çocuk,uçmaya başlayan kuş gibidir, sürekli öğretmenini taklit eder öğretmen ne yaparsa aynısını yapar.

Peki öğretmen nasıl davranmalı? davranacak davranmasına da bu günlerde öğretmenlerimiz 4 yıllık müdürlerimiz dertlimi dertli, çoğu okulumuza alışmışken öğrencilerimiz bize tam alışmışken birden bire başka bir okula tayinimiz çıkıyor, buda öğrenci üzerinde olumsuz etki yapıyor bu durumdan rahatsızız diyorlar.
4 yıllıklar haklı ve 5 yıllıklarda haklı ama adam 20 yıldır bir ilçede artık fosilleşmiş şube müdürlülerini yapacaklarına, siyaset yapmaya başlamıştı bazıları. Neden artık o bölgede o kadar çevre edinmişler ki siyasetçiler bile dokunamıyordu, şube müdürlüğü hariç her şeyi yapmaya başlamışlardı. Bazıları 10 yıllık 15 yıllık ve 20 yıllık olanların başka bir yere tayini çıkması normal ama, 5 yıllıklara yazık oldu. 
Çoğu tam okula, bölgesine hakim olmuşken haydi başka yere. Birazda siyaset karışmış Milli Eğitime yaşın yanında kuruda yandı böylece, çokta yazık oldu inanın 20 yıllıklara iyi oldu adamlar çalışmıyorlardı, yılların verdiği fosillikle proje üretemez olmuşlardı, hele bazıları vardı yanına yaklaşılmazdı. Ne oldu bu dünya ne sana nede bana kalmaz, git bakalım başka yarde siyaset yapabilecek misiniz? 
Veliler şaşkın diyorlar ki yani biz müdürümüze tam alışmışken başka yere gitmesi çocuklarımızın psikolojisini bozuyor, şube müdürleri değişti ama okul müdürlerinin suçu ne?  işte bur da veliye çok iş düşer Sayın velilerimiz okul müdürü değişebilir, öğretmeni değişebilir ama bu olayı öğrencilerin yanında konuşursanız çocuğunuzdan artık bir başarı beklemeyin. Velilerin en büyük hatası bu hatayı halen yapıyorlar, şu okuldaki öğretmen daha iyi,bu okuldaki öğretmen o kadar iyi ki kimleri sokmadım araya olmadı ve bunu çocukların yanında söylüyorlar. 

Bazı bilinçsiz veliler bununla da kalmayıp beğenmediği öğretmeni bir üst amirine şikayet ediyorlar, buraya kadar iyide peki öğretmen siz velileri kime şikayet etsin? bakın sayın veliler yapacağınız tek şey, çocuğunuzun yanında öğretmeni kötülemeyin, hakaret etmeyin küfürlü sözler sarf etmeyin, siz veli olarak öğretmeninize saygı gösterin, çocuklarınızda saygı gösterir. Unutmayın başarısız her çocuğun arkasında bilinçsiz bir veli yatar,lütfen saygı yinede saygı. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi