Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Olmadı be Feza ablacım. Ölüm sana hiç yakışmadı…

Olmadı be Feza ablacım. Ölüm sana hiç yakışmadı…


2000 yılından bu güne kadar pek çok üzüldüğüm konu ile alakalı yazılar yazdım ama, bu yazıyı yazacağımı hiç aklıma getirmemiştim. Bu benim yazarken canımı en çok acıtan yazılarımdan biri olacak. Dün sabah telefonuma gelen “Feza ablamı kaybettik” mesajıyla sarsıldım, nefes alamadım, boğazım düğümlendi, ne ağlayabildim, ne de haykırabildim. Benim için hayatımdaki en önemli vasıfları taşımama vesile olan mesleki hocam, arkadaşım, dostum Feza ablam iki haftadır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmişti. 

Yukarıda da ifade ettiğim gibi ölüm Feza ablama hiç yakışmadı… Aslında dünyada ölümden başka her şeyin boş olduğunu bilsek de, her vefat haberinde sanki kendi yakınımı kaybetmiş gibi derinden etkileniyorum. Ve her vefat haberinin ardından, gerek siyasilerin, gerek sudan sebeplerle birbirlerine zarar veren insanların, bu anlamsız kavgaları benim gözümde daha da anlamını yitiriyor. Yarına çıkmaya bile garantimizin olmadığı şu yalan dünyada gelip geçici hevesler, makamlar, heyecanlar için birbirimizi kırmanın, üzmenin aslında ne kadar da boş olduğunun en somut ispatıdır ÖLÜM.

Feza ablam ile birlikte çalıştığımız dönemlerde unutamayacağım bir çok güzel anımız oldu. Bu meslekte dik durmayı, insanlara saygılı olmayı, vefalı olmayı ve kim olursa olsun insanlara dostça yaklaşmanın bizlere hiç bir şey kaybettirmeyeceğini aksine başarıya götüreceğini Feza ablamdan öğrendim. Ve onun bana öğrettikleri ile edindiğim ilkeler sayesinde mesleğimde adım, adım ilerledim. Bu uzun ve meşakatli yolda ilerlerken, kulağımdan hiçbir zaman gitmeyen ve gitmeyecek olan “seninle gurur duyuyorum canım kızım” cümlesi bana bıraktığı en güzel mirası olarak kalacaktır.

Ve şimdi sözün bittiği, kelimelerin tükendiği yerdeyim. Bugün seni cennete uğurlamak için buradayım ve biliyorum ki gözün hep üzerimdeydi ve biliyorum ki yine beni görüyor bana gülümsüyorsun, yine gözün üzerimde olacak. Sana söz benimle her zaman duyduğun gurura layık olan bir kalemim olacak ve yine sana söz seni unutmayacağım. Seni çok seviyorum Feza ablacım.  Toprağın bol, Mekânın cennet olsun… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi