İlhan Şahin

İlhan Şahin

OYSA BİR UMUTTU HEP

OYSA BİR UMUTTU HEP

Berkin'im evladım. Karanlığa direnen mum gibiydin, eridin, tükendin, dayanamadın. Oysa bir umuttu hep, bir umutla hep seni beklemek, elvan elvan kokan saçlarını okşamak, çocukluk aşkını hayal ederken uzakları seyreden gözlerine doya doya bakacağımız günleri beklemek bir umuttu hep. Canım acıyor, yüreğim parçalanıyor, içim kan ağlıyor. Ah fidanım sen daha ağaç olacaktın, çiçek açıp meyve verecektin, böyle solmak var mıydı, nasıl gittin be yavrum.
Kubilay ağabeyini tanıyorsun değil mi ? Ders kitaplarında okudun. O bir kahramandı, bağımsızlık kahramanıydı. Sende bir kahramansın, şüphen olmasın senin kardeşlerinde seni kahraman olarak tanıyacak ve okuyacaklar.
Asker olacaktın, tüfek çatıp selam duracaktın, olmadı be kuzum, şimdi biz bayrak açtık, 14 kilo bedenine, arslan gibi yüreğine  selam duruyoruz, saygı duyuyoruz.
Okmeydanı, İstanbul, Türkiye  sen oldu, oluk oluk akan gözyaşları sel oldu, dereleri ırmakları doldurdu, bu gözyaşları sana cennette şelale olacak, tazecik bedenine kıyanları boğacak. Mekanın cennet olsun, demokrasinin, özgürlüğün, bağımsızlığın temsilcisi, Atatürk'ün öğrencisi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlhan Şahin Arşivi