Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Özcan size sandal sefası yaptırır!

Özcan size sandal sefası yaptırır!

Dün sabah ofisime giderken bir vatandaş arkamdan, “ Gazeteci hanım” diye seslendi. Durdum bekledim belki bir sıkıntısı vardır diye. Öyle ya, benim tanımadığım ama beni tanıyan bir vatandaş bana sesleniyorsa vardır bir derdi dedim. Koşturarak yanıma gelen vatandaş hemen mevzuya girdi. Vatandaşın ağzından şu cümleler döküldü; “ Gazeteci hanım. Tahir Sert diyor ki; AK Parti’nin adayı % 90 benim. Diğer tarafta Hüseyin Turan ve Metin Karakaş aday olmak için uğraşıyor. Bana göre bunların hepsini birden aday yapsalar yine seçim alamazlar. Özcan Işıklar bunların hepsine sandal sefası yaptırır. Özcan Işıklar bu ekibe rağmen 2009 yılında seçimleri aldıysa, 2014 seçimlerinde yanına Silivrili 4-5 tane büyük ağabeylerden aldı mı seçimlerde % 60 oy alır” dedi. Hiç sesimi çıkartmadan dinledim bu vatandaşımızın seçim tahminlerini.

AK Partinin Silivri’de neden seçim kazanamayacağı konusunda kişiler üzerinden analizler yaparak konuştu vatandaş. Bir de vatandaşın saydığı isimlerin aday olmaması gerektiğini üstüne basa basa söylemesi ve bu üç isim üzerinde tespit ettiği eksikleri dillendirmesi bana pes dedirtti.  Bu vatandaşımızın konuşmasından sonra anladım ki;  Silivri’de ne olup bittiğini, kimin eli kimin cebinde olduğunu inanın vatandaş bizlerden daha iyi biliyor. Vatandaş siyasiler üzerinde tespit ettiği eksiklikleri açık açık söyleme cesaretini gösterse de, ben burada vatandaşımızın söylediklerini yazma cesareti gösteremiyorum. Gösteremiyorum çünkü siyasi hataların dışında kişilerin kendi özel hayatında yaptıkları hataları buradan yazmak benim hadime değil. Ama şu bi gerçek ki, biz yazmasak ta vatandaş neyin ne olduğunun çok iyi farkında. Ayrıca siyasilerin yaptığı her hata kendilerini ve temsil ettikleri kurumu bağlar. Bunu bizden çok onların bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Sokakta ki vatandaşın sesine kulak vermekte fayda var bazen. Vatandaş bu gün beni yolumdan çevirip bunları konuşuyorsa, demek ki Silivri AK Parti kanadında çok ciddi sıkıntılar var. Bu sorunlar bir a önce giderilmezse, “Hükümet bizde, Büyükşehir bizde, İktidar biziz” edasında hareket etmeye devam ederse bizim AK Partili arkadaşlar, vatandaşında dediği gibi Özcan Işıklar 2014 seçimlerinde sizin hepinize sandal sefası yaptırır. Hem de sizin ıslah ettirdiğiniz Boğluca deresinde. Benden söylemesi…         

Kim engel? 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kaymakamlık binasının arkasına yapmayı planladığı 400 araçlık otopark  projesi ile  Silivri girişine yapacağı Kültür Merkezi binasının yapımına bir türlü başlayamadı. Her iki projede ilçenin eksikliği ve bir an önce yapılması gerekiyor. Dün Anıtlar Kurulu, “bize niye geldiniz bizimle alakası yok gidin yapın otopark’ı” derken bu gün neden sorun çıkartıyor? İller Bankası Kültür Merkezi projesi için onayladığı 46 trilyonu neden hala vermiyor?   Bu iki projenin Silivri’ye kazandırılmasına kim engel? Projeleri hazır ama bürokrasiyi aşamadığı için bir türlü yapımına başlanamayan bu hizmetlerinin ilçeye kazandırılmaması için kim ve kimler üstün çaba sarf ediyor? 

Bayram tavsiyesi… 
Silivri AK Partinin Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yavuz Bayram’ın, basın mensuplarıyla arası o kadar iyi ki, benim bile gözlerimi yaşarttı. Nerde bir basın mensubu görse sarılır hal hatır sorar Yavuz Bayram. Aslında bizler bu kadar ilgi alakaya pek alışık değiliz ama bu arkadaş sanırım türünün son örneği. Aman Yavuz kardeş, anladık gençsin toysun’da basın mensuplarına karşı tutunduğun tavır çok nahoş. Sana tavsiyem, büyüklerinden biraz usul erkân öğren. Yoksa bu genç yaşta siyasi kariyerin başlamadan bitecek arkadaş…
Ve son söz; Bundan sonra önce sözlü uyarıda bulunacağım. Baktım sözlü uyarılarım dikkate alınmıyor, o zaman yazarak uyaracağım. Boşuna dememişler, “ Söz uçar yazı kalır” diye. Madem söz uçuyor, bundan sonra yazılı yaparız. İşinize gelirse….     

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi