Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Para'nın yüzü sıcak mı?

Para'nın yüzü sıcak mı?

Meclis sanırım çok çok uzun zamandır bu kadar uyumlu bir gün yaşamamıştı. Zaten en uyumlu zamanları nedense hep aynı gündeme denk geliyor. Geçinemeyen vekillere zam yapılacağı konusu ne zaman açılsa birbirini yiyen vekiller birbirlerine sırıta sırıta teklif hazırlıyor, altına hep birlikte imza atıyor, mecliste el kaldırıyor.

Bir milletvekili 17.400 TL maaş alıyor. Bir ay boyunca haftada 3 gün meclise gidip el kaldırmanın karşılığı 17 bin 400 lira. Eski parayla 17 milyar 400 milyon lira. Bi işçinin ortalama 2.5 yıl çalışması gerekiyor bu parayı kazanmak için. 2 sene görev yapan milletvekili emeklilik hakkı kazanıyor. Dünyanın hiç bir yerinde görülmemiş kıyak emeklilik. Emekli bir milletvekili ise 7 bin 750 TL emekli maaşı alıyor. Bir ömür çalışıp emekli olmak için kendini paralayan ve devlete hizmetinin karşılığı olarak neredeyse açlık sınırında bir emekli maaşı alan memurun gözünün içine baka baka. Ayda 7 milyar 750 milyon Türkish Lira...

Maşallah. Kırkbir kere maşallah. Arttıkça artıyor. Allah daha çok versin.

Bu arada dün emekli maaşı almak için bankaya giden emekliler bir sürprizle karşılaştı. Emekli maaşları ödenmemiş. Devlet maaşları ilk kez ödememiş. Sebebi bilinmiyor.

Yeni yılınız kutlu olsun

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yılın son köşe yazısını yazıyorum. Artık yeni yazımı yeni yılda okuyacaksınız. Bir yıl boyunca bu satırlarsan ulaştım sizlere. Acı tatlı bir dolu haber ve köşe yazısına imza attım. Bazen kırdım, bazen kırıldım. Kırgınlıklarımı eski yıl ile geride bırakacağım. Kırdıklarımın da aynı hissiyatla yepyeni bir yıla adımlamasını dileyeceğim.

Yeni yılda herşeyden önce sağlık, mutluluk, aşk, bol kazanç diliyorum tüm okurlarıma... Yeni yılınız kutlu olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi