Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Pardon Süheyl !

Pardon Süheyl !


Silivri Gündem

Geçenlerde bir sohbet ortamında konuşuluyordu. Ferhan Şensoy'un "Pardon"unu anlatmayacağım sizlere. Bu "Pardon" başka pardon. Silivri usulü pardon bu. Işıklar usulü pardon.

Söylentilere göre bizim eski ÖDP'li şimdi ki CHP'li Süheyl Kırkıcı'ya Belediye Başkanı Özcan Işıklar koltuk sözü vermiş. Malumunuz olayların adamı Kandemir ile olayların öbür adamı Işıklar papaz olunca da Işıklar, Kandemir'in makamını Kırkıcı'ya vaad etmiş.

Kandemir ortalığı ayağa kaldırınca Işıklar geri adım atıp, "Pardon Süheyl" demiş. Ama bu kez de Kent Konseyi Başkanlığı koltuğunu vaad etmiş. "Telafi ederiz" hesabına...

Gel zaman git zaman koltuğuna kavuşmayı bekleyen Kırkıcı günü gelince Işıklar'a sözünü hatırlatmış. Ancak Sanayiciler bırakır mı Kadir Baran'ı...

Bakınız Kadir Baran bırakır mı demiyorum Başkanlığı...

Baran hemen istemezük demiş ama imza toplayan iş adamları söylentilere göre Kent Konseyi Başkanlığı görevinden Kadir Baran'ı bıraktırtmamış.

Koltuk bekleyen Kırkıcı'yı, Işıklar alıp koltuğunun altına, yine "Pardon Süheyl" demiş...

Şimdi Kırkıcı başka koltuk beklemekte. Bakalım Işıklar bu kez ne için "Pardon" diyecek Süheyl'e...

Vallahi olayı anlattılar çok komik geldi kulağıma. Böyle bir yazıya seni malzeme etmek istemezdim açıkçası ama oldu bir kere... "Pardon Süheyl abi"

 

Falında yol çıkanlar dikkat!

Silivrili olup da falında yol çıkanlar dikkat. Bu ara falınızda yol çıkarsa risk altındasınız demektir. Hele bir de falcı "Elinden para çıkacak" derse kesinlikle hafife almayın.

O yol ne yolu diye düşünmeyin. Yolgeçen hanı olamaz, yol yorgunu olamaz, yol haritası olamaz, çıkar yol olamaz, kötü yol olamaz, orta yol olamaz, oto yol olamaz, deniz yolu olamaz, hava yolu olamaz, ayak yolu hiç olamaz, çevre yolu olamaz, demir yolu, deniz yolu, çözüm yolu, geçim yolu, hak yolu, gök yolu, koşu yolu, samanyolu, yargı yolu, su yolu kesinlikle olamaz.

 

Yol ağzı olabilir, yol ayrımı olabilir, yol boyu olabilir, yol işareti olabilir, yol üstü, yan yol, kısa yol, yaya yolu en önemlisi yol parası olabilir.

 

Arkadaş anlatıyor. Geçenlerde falcıya gitmiş. Çok iyi bir falcı diyor. Ne dediyse çıkıyor.

"İnanır mısın Fatoş. Geçenlerde fal baktırdım. Ne söylediyse çıktı ayol. Sana yol görünüyor dedi. Birde elinden para çıkacak dedi. Haftasına kalmadı Silivri Belediyesinden yazı geldi. Bizim sokağın yolunu yenilemişler, yolun parasını istediler."

Bir kahkaha bastım ki sormayın. Vatandaş ne yapsın. Her gelen önce yolunu yapıyor. Bu memlekette en çok yol hizmeti veriliyor. Hangi yol olabileceği, hangi yol olamayacağı yukarıda yazıyor. Gelen yolunu buluyor, giden yolunu buluyor. Kimi yola geliyor, kimi yoldan çıkıyor. Faturası nedense hep vatandaşa biniyor.

- Sizin yolu neden yeniledir yahu? O yolda bir sorun yoktu ki..

- Sorma Fatoş'cum biz de öyle dedik ama düzenleme yapıyorlarmış. Gül gibi yolu kazdılar, söktüler, yeni taş döşediler. Şimdi de verin parasını dediler. Yapacak bir şey yok. Bari önümüzdeki seçimde başkası kazanmasa da yeni gelen de yol yapacağım diyerek yeniden para istemese.

- Geçmiş olsun kardeşim. Geçmiş olsun.

Haftanın film önerisi:

Zübük / Kemal Sunal

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi