Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Pilavdan dönenin kaşığını kırarlar

Pilavdan dönenin kaşığını kırarlar


Bundan yaklaşık 2 yıl önce Silivri Belediyesi Kültür Merkezi için Mehmet Balcı ile protokol imzalamıştı. Balcı, Silivri Belediyesine Büyükçavuşlu mahallesinde bir düğün salonu ve Silivri’de bir Kültür Merkezi yapacaklarının sözünü vermişti. Elbette bütün bu hayır işlerini Silivri’nin verimli topraklarının hayrına, denizinin mavisine hayranlığına yapmamıştı. Çünkü Silivri’de ticaret yapacaktı ve önüne çıkartılmaması gereken engelleri vardı. Yani Silivri halkı ona kolaylık sağlayacaktı ve bunun karşılığında Balcı da Silivriliye Kültür Merkezi kazandıracaktı.

Belediye Meclisinden bu protokol için oy  birliği ile karar çıktı. Balcı da paşa paşa protokolü imzaladı. Hiçbir baskı altında kalmadan ve öz iradesi ile…

Ortağı İmam Bakır ile de kocaman bir sayfa röportaj yapmıştım o dönem. Büyükçavuşludaki Düğün Salonunu ve Kültür Merkezini konuşmuştuk. Cami ve üniversiteyi. Büyük proje ve hayallerinden bahsetmişti iş adamı Bakır.

Ortağı ile Silivri’de çok para kazandı. Silivrili onlara verdiği sözü tuttu. Ancak onlar Silivri’ye borcunu ödemedi. Daha kötüsü, ticaret yapan bir iş adamının asla yapmaması gereken hatalar yaptı. Kültür Merkezi için çatır çatır imza atan Balcı, bugün attığı imzayı unutup “Ben böyle bir protokol yapmadım” deyiverdi.

İddialara göre hafızası zayıf olan bu iki iş adamı başkaca sözlerini de borçlarını da geçmişte unutmuştu. Bu unutmaların neticesinde kredileri günden güne tükendi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı arayıp konu hakkında görüşüne başvurdum.

“Söylemişti Metin bana, haklı çıktı” dedi. Sordum doğal olarak, “Neyi söylemişti Karakaş size?”

Meğer bu iki iş adamının bunlar ilk vukuatları değilmiş. Karakaş, Işıklar’ı protokol öncesi de uyarmış. “Yapma Başkan. Sen nasıl güvenirsin bu adamlara? Ben bunlara referans olmam ama madem sana söz verdiler, Kültür Merkezi yapacaklar, destek olalım sana, protokol için biz de olumlu oy kullanalım mecliste” demiş. Işıklar şimdi, “Metin haklı çıktı” diyor.

Doğru… Başkana da kızamazsınız. Kavun değil ki dibini koklayasın derler. Nereden bilebilirdi ki dün imzalaştıkları adamın bugün imzayı reddedeceğini. Yine de bütün iyi niyeti ile imza için yasal kanalları kullanacağını söyledi Işıklar. Silivri’nin menfaatlerini koruyacağını…

Fakat bu iki iş adamı için iki çift lafım var. Silivri size verdiğini sözünüzü tutmazsanız geri almasını da bilir. Bırakın bu ilçede ticaret yapmayı, para kazanmayı, ilçeye adım attırmazlar adama. O kazandığınız paraların altında yok ederler sizi.. İşin kötüsü, öyle bir reklam ederler ki sizi, bırakın Silivri’yi, şanınız şöhretiniz ile İstanbul da, Türkiye de iş yapamaz hale gelirsiniz. Yapmayın, etmeyin. Hafızanızı bir kez daha yoklamanızı öneririm.

Unuttuğunuz sözleri hatırlayın, gereğini yapın isterim.

Yazık olmasın yatırımlarınıza derim.

Yoksa Silivrili akıllıdır. Alimallah dürterler sizi Facebook’ta, demedi demeyin.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi