1 milyon nüfusa 1 milyon ağaç

1 milyon nüfusa 1 milyon ağaç
AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, göreve geldikleri andan itibaren 5 sene içerisinde ilçede buldukları her alanı değerlendirerek ilçede 1 milyon ağaç dikeceklerini, böylece Esenyurt'un rengini yeşile döndüreceklerini söyledi
Gelecek nesillere daha yeşil ve daha sağlıklı bir Esenyurt bırakmak için ilçede her karış toprağı ağaçlandıracaklarını belirten Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, "1 milyon insan 1 milyon ağaç projemiz var. Her bir kişiye bir ağaç düşecek şekilde 5 yıl içerisinde 1 milyon ağacı ilçemize dikeceğiz. Büyük parkların haricinde, mahallerimiz ve sokaklarımızda bulabildiğimiz her alanda ağaçlandırmalar yapılarak, çocuk parkı ve dinlenme alanları kurulacak. Esenyurt'un her köşesi güvenle ve keyifle vakit geçirilecek yerler haline getirilecek" dedi. Ekinci kurulacak millet bahçeleriyle de şehir karmaşasından uzak, belediye tesisleri ve sosyal donatı alanları tamamlanmış, güvenli, yeşil, temiz ve havadar olan alanlarda, aileler, komşular ve arkadaşların bir araya gelerek sosyalleşip, huzurlu zaman geçireceklerini söyledi.


Hobi bahçeleri yapılacak

Esenyurt ile ilgili diğer projeleri hakkında da bilgi veren Azmi Ekinci, "Kendin ek, kendin topla sloganı ile yola çıkarak hobi bahçeleri oluşturacağız. Esenyurtlu kendilerine tahsis edilmiş özel arazisinde tarım yapabilecek, çiçek yetiştirebilecek. Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın dünyadaki bitki ve canlı çeşitliliğini görebileceği, doğadaki canlı türlerini tanıyıp öğrenebileceği bir Botanik Bahçesi kuracağız. Yolların kenarları bir tablo gibi işlenip çiçek ve ağaçlarla bir bahçeye dönüştürülecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.