23 Haziran seferberliği: #BirOtobüsBenden

23 Haziran seferberliği: #BirOtobüsBenden
YSK'nın İstanbul kararı sonrasında çeşitli kampanyalar düzenleniyor. İstanbul'da ikamet edip seçim günü il dışında bulunan vatandaşlar için şimdi de Bir Otobüs Benden kampanyası başlatıldı.
İstanbul’da 31 Mart yerel seçimlerini kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası YSK’nın verdiği tartışmalı kararla geri alındı ve seçimin 23 Haziran’da yeniden yapılmasına hükmedildi.

Karara; sanatçılar, siyasiler, sporcular, iş insanları ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere her görüşten vatandaşlar tepki gösterdi. Hatta AKP’nin kurucu isimlerinden bile birçoğu tepki gösterenler arasındaydı…

YSK’nın vermiş olduğu 23 Haziran’da yeniden seçim kararı, yalnızca İstanbul’da değil Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlar tarafından eleştirildi. Ve tepki olarak da sosyal medyada #BirOtobüsBenden kampanyası başlatıldı.

Sözcü gazetesinin haberine göre 23 Haziran’da okulların kapanmasıyla memleketlerine dönecek öğrenci ve ailelere, İstanbul’a bir günlüğüne gelip oy kullanabilmeleri için maddi destek sağlamak amacıyla başlatılan kampanyanın fitilini CHP’li Ceyhun İrgil ateşledi. Ardından yüzlerce vatandaştan destek geldi. Belediye başkanları da kampanyaya katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.