50 TL’ye kendini satan hainlerden ülkemizi kurtaracağız.

50 TL’ye kendini satan hainlerden ülkemizi kurtaracağız.
Büyükçekmece’de CHP, MHP, BBP ve DP İlçe Teşkilatları Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için ortak Seçim Koordinasyon Merkezi açtı.

 Açılışta konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün hedefinde AK Partinin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek için Pazar günü Büyükçekmece’den Gemilerle ve Otobüslerle İstanbul Maltepe de gerçekleşen mitinge gidenler vardı.  Akgün Büyükçekmece’den Erdoğan’ın mitingine gidenler için; 50 TL’ye kendini satan hainlerden ülkemizi kurtaracağız” dedi. 

 “Bir Paket Kurtlu Fasulye, artı 50 TL.”

Akgün, önceki gün Cumhurbaşkanı adayı olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren CHP, MHP, BBP ve DP Büyükçekmece İlçe Teşkilatlarının ortaklaşa açtıkları seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu. Akgün; “ Büyükçekmece’nin Dizdariye, 19 Mayıs, Tepicik Türkoba ve Mimarsinan Merkez mahallelerin de Maltepe de’ki mitinge gitmeleri için dünden beri Tepecik’de Türkoba’da B.çekmece 19 Mayıs mahallesinde Dizdariye mahallesinde 50 TL İle 100 TL arasın da para ve paket dağıtılıyor.  Sabahleyin otobüsler geldi 50’şer lira yevmiyelerini aldırlar paketlerin içerisinde kumanya şimdi Maltepe ye götürdüler. Biraz önce dedim ya bu milletin değeri 50 TL.  Bu milletin değeri 50 TL derken şimdi gazeteciler altına başka bir şey yazacaklar. İçimizdeki 50 TL’ye kendini satan hainlerden ülkemizi kurtaracağız. 50 TL’ye insan inanmadığı dava uğruna gidip orada alkış yapmaz” dedi.

“Bazıları midesine bazıları Atatürk’ün emanetine oy verecek”

Akgün, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri için 10 Ağustos tarihinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi; “ Türkiye’ye önümüzdeki Pazar günü Cumhuriyet değerini tekrar rayına oturma meselesini oylayacak. Bu oylama 2 türlü olacak. Bazıları midesine oylayacak bazıları bir paket kurtlu fasulyeye oylayacak, ona oyunu verecek. Bazıları bizim şu arka mahallede (Mimarsinan Merkez) olduğu gibi 50 TL’ ye kendisini satacak. Ama bu inancım şudur ki bu ülke 8 - 9 milyonken  kuva-i milliye  hareketi içerisinde olan insan sayısının toplam yüz bini geçmediğini biliyoruz. 8 milyonu toplumun o günkü ülkenin 8 milyona İngiliz mandasını kabul etmiştir.  Gerçek tarih bunu yazar işte. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşları karafatmalarla, karayılanlarla işte o kahramanlarla 200 bin kişi Türkiye’yi kurtarmış ve cumhuriyeti kurmuştur. Şimdi de inanıyorum ki, inancım odur ki Türkiye’yi yine o inançla azınlıkta kalan inançlı bu millet azınlıkta kalan o inançlı millet bu Atatürk’ün emanetini yani Cumhuriyeti ülke ve silahlarını bundan sonra tarumar olmaktan çıkartır tekrar bu gemiyi emin bir şekilde yüzdürmeye devam edecektir. Buna inancım tamdır.

Tarihe geçen kara bir lekedir!

 Ben Trabzon’da doğdum doğduğumdan beri bura da yaşıyorum. K.çekmece B.çekmece her şey aklıma gelirdi de bu yüce Türk milletinin bu kahraman Türk Milletinin istiklal savaşının dünyada eşi benzeri olmayan Çanakkale savaşının, Çanakkale destanlarını diyeceğim bu Türk milletinin kahraman subaylarının başına çuval geçireceği aklıma hiç gelmezdi. Ölesiye kadar aklımdan çıkmayacak olaydır ve ölesiye kadar da bu acı benim içimde ve sizin içinizde devam edecektir. Bu acıyla öleceğim için bu acıyla öleceğimiz için o güne kadar bu mutsuzluğum devam edecektir. Ülkenin tarihinden bugüne bizim Türk milleti olarak o şanlı tarihimize geçen bir kara leke olarak kalacaktır.  Bunu kimse unutmasın.  

“Ben bugünkü  hükümetin belediye başkanı değilim”

Ülkede yaşananların bir oyun olduğunu belirten Akgün; “Bu bir oyundur.  Bu bir ayağı Türkiye öbür ayağı Amerika’da olan bir oyundur ve devam edecektir. Bir başka şey daha söyleyeyim size. Bu ülke ötekileştirmeden bıktı. Ben Türkiye Cumhuriyetinin Belediye Başkanıyım ama bu günkü hükümetin belediye başkanı değilim” dedi.

“Ülkemizin birliği ve dirliği için Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz”

Akgün konuşmasının sonunda tatilde olan vatandaşlara oy kullanmaları çağrısında bulunarak; “Tatilde olan vatandaşlarımız  mutlaka fedakarlık yapıp sandık başına gitsin. Ülkemiz için, vatanımız için asli görevimiz olan oyumuzu kullanalım. Bugün çok farklı siyasi görüşlere sahip partiler tek aday etrafında toplanabiliyorsa herkesin bu durumu çok iyi değerlendirmesi lazım. Büyükçekmece de 10 Ağustos tarihinde sandık başına giderek kararını verecektir. Ben inanıyorum ki doğru yolda ilerliyoruz. Tüm ilçe başkanlarıyla birlikte el ele vererek çıtayı daha da yükselteceğiz. 10 Ağustos günü sandığa gidip ülkemizin birliği, beraberliği ve dirliği için Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz” dedi.

 

Çelebi ve Kaya’dan bölünme uyarısı!                                               

Dört siyasi partinin birlikte açtığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış töreninde, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun desteklenmesi gerektiği vurgusu yapıldı. CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Tuğba Küçükhan, BBP Büyükçekmece İlçe Başkanı Necati Kaya ve DP İlçe Başkanı Ömer Sert’in yapmış olduğu konuşmalarla başlayan tören de konuşan CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. Son yıllarda Türkiye’nin giderek ayrıştırıldığı ve ülkenin bölünme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu savunan milletvekilleri birlik, beraberlik ve dirlik için Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verilmesi gerektiğini savundular.

Ortak açılışta sağcı, solcu bir arada

Büyükçekmece Mimarsinan da faaliyet gösterecek Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış törenine CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Göbulak, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Tuğba Küçükhan, BBP Büyükçekmece İlçe Başkanı Necati Kaya, DP Büyükçekmece İlçe Başkanı Ömer Sert, CHP Büyükçekmece Belediye Meclis üyeleri Ahmet Şahin, Coşkun Tanış, Emine Demirci, Dr. Önder Yüksel Eryiğit’in yanı sıra farklı siyasi görüşlere mensup vatandaşlar katıldılar.

HABER/ SALİH MERT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum