AK Parti, 10 Mart'ta sahaya iniyor

AK Parti, 10 Mart'ta sahaya iniyor
AK Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesinde planlama çalışmalarını tamamladı. 10 Mart'tan itibaren “sahaya inmeye” hazırlanan AK Parti yönetimi, 26 ilde bölge toplantıları düzenleyerek, il ve ilçe seçim koordinasyon merkezi başkanlarını eğitimden geçirece

Ak Parti yönetimi, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için planlama çalışmalarını tamamladı. Bir süredir Teşkilat, Yerel Yönetimler ve Seçim İşleri başkanlıkları tarafından yürütülen ön hazırlık çalışmalarında sona gelindi.
AK Parti Teşkilat Başkanlığı tarafından hükümet icraatlarını ve yerel yönetimlerin çalışmalarını anlatacak kişileri tespit edilip yetiştirilmesi için çalışmalar yürütülürken, Yerel Yönetimler Başkanlığı da mevcut belediye başkanlarının performansları hakkında çalışma yürütüyor. Seçim İşleri Başkanlığı ise seçim sürecinde aktif görev alacak ve seçim çalışmalarını koordine edecek kadroyu eğitmek için kolları sıvadı.
AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, Ocak ayı içinde 81 ilde il seçim koordinasyon merkezi başkanlarının tespit edildiğini, Şubat ayı sonuna kadar da 923 ilçede seçim çalışmalarını yürütecek ilçe seçim koordinasyon merkezi başkanının tespit edileceğini bildirdi.
10 Mart'tan itibaren sahaya inmeye hazırlandıklarını kaydeden AK Parti SKM Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “10 Mart'ta gerek 2010 referandumunda gerekse 2011 seçimleri öncesinde yaptığımız gibi Türkiye genelinde birçok bölgede bölge toplantıları için start vereceğiz. İl ve ilçelerde seçim çalışmalarını yönetecek, sevk ve idare edecek ekiplerle ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapacağız. 10 Mart-30 Haziran arasında seçim çalışmalarını yürütecek olan ekipleri eğiteceğiz” diye konuştu.
Seçim karargahları Eylül sonunda açılacak
“Bizler seçimlere, seçim döneminde çalışan bir parti değiliz. Biz, bir seçim biter bitmez sonraki seçim için çalışmaları başlatırız” diyen Ataş, Eylül ayından itibaren sandık başında görev alacak parti personelinin eğitimine başlayacaklarını vurguladı. Üçü ilçe teşkilatından, üçü kadın kollarından üçü de gençlik kollarından olmak üzere her sandıkta en az 9 parti personelinin görev alacağını ve bu görevlilere yasalar çerçevesinde haklarını ve görevlerini anlatacaklarını söyleyen Ataş, “Seçim karargahı olarak anılan seçim koordinasyon merkezlerinin tutulup, aktif olarak çalışır hale getirilmesi için Eylül ayı sonrasını bekleyeceğiz” dedi.
“Seçim karargahı” olarak anılan seçim koordinasyon merkezlerini yönetip, seçim çalışmalarını koordine edecek olan SKM başkanlarına yönelik eğitim çalışmasının ilkini 10 Mart günü, AK Parti Genel Merkezi'nde yapacaklarını kaydeden Ataş, “Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Kırşehir illerindeki il ve ilçe seçim koordinasyon merkezi başkanlarıyla toplantı yapılacak. Ondan sonra birbirine yakın 3-4 ilin teşkilat sorumlularının katılacağı toplantılar her hafta sonu 30 Haziran'a kadar devam edecek. 26 bölgede bu toplantıları yapacağız” diye konuştu.
Ataş, 30 Haziran'a kadar seçim koordinasyon merkezlerini yönetecek olan SKM başkanlarıyla birlikte kadın ve gençlik kolları temsilcilerinin yanı sıra her ilden 3 eğitimci ve 3 hukukçu parti personelinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin 500 kişiyi eğitimden geçireceklerini dile getirdi.
Mustafa Ataş, “Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini yasal olarak başlatmasıyla adaylık müracaatları alındıktan sonra aday adaylarıyla ilgili bilgi toplama değerlendirmeleri ve mevcut belediye başkanlarının performanslarını ölçmeye yönelik teşkilat içi anketler ve seçmenlere yönelik kamuoyu araştırmaları başlayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.