AK Parti Başkanlık İçin Taslak Metni MHP'ye İletti

AK Parti Başkanlık İçin Taslak Metni MHP'ye İletti
AK Parti'nin başkanlık sistemini de içeren anayasa taslak metni, resmen MHP'ye iletildi. Bahçeli de gelişmeyi grup toplantısında doğruladı.
AK Parti, başkanlık sistemini de içeren anayasa taslak metnini resmen MHP'ye iletti. İki parti ortak komisyon kuracak. Taslak üzerinde çalışma yapılacak.

TASLAK METİN MHP'YE İLETİLDİ

Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi düzenlemesi için kritik bir hafta başlıyor. AK Parti tarafından hazırlanan taslak, MHP'ye iletildi. Yapılacak müzakereler sonrasında nihai kararı, süreci başlatan liderler verecek.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK

Anayasa değişikliğiyle ilgili süreç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden sonra hızlanmıştı.

Görüşme sonrasında MHP lideri, ilk değerlendirmesini sosyal medyadan yapmıştı. Bahçeli, ''Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da önümüzdeki sürecin Türkiye'deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim" demişti.

İki partinin 2 ya da 3'er üye vermesiyle bir komisyon oluşturulacak. Taslak üzerinde çalışma yapılacak.

BAHÇELİ DE GRUP TOPLANTISINDA SÖYLEDİ

Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında AK Parti'nin taslak metninin resmen ellerine ulaştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.