AK Parti Beylikdüzü'nde 40 imza ile ortak bildiri

AK Parti Beylikdüzü'nde 40 imza ile ortak bildiri
AK Parti İlçe Teşkilatı'nın birçok yönetim kurulu üyesi, İlçe Başkanı Nevzat Demiröz'ün görevden alınması yönünde ortak çaba gösteriyor.


 Yerel seçim yenilgisi ve başka nedenlerden dolayı Demiröz ile çalışmak istemeyen partililer, partinin yetkili kurullarının olaya el atmasını bekliyor. Demiröz yönetimindeki üyelerden Emre Avcı, Sait Gülaştı, Ömer Çar gibi isimlerin istifalarını sunduğu, sırada, istifa edecek başka yönetim kurulu üyelerinin de olduğu bilgisi edinildi.

 
AK Parti MYK'nın altı ay önce Beylikdüzü'ne İlçe Başkanı olarak atadığı Nevzat Demiröz ile AK Partililer arasındaki uyumsuzluk had safhaya ulaştı. İstifaların peşpeşe yaşandığı Demiröz yönetimindeki siyasi çatlak, AK Parti'nin Beylikdüzü'ndeki konumunu da zayıf duruma düşürdü. Yerel seçim dönemindeki zaafiyetlerinden dolayı ilçe teşkilatında birlik ve beraberliği sağlayamayan İlçe Başkanı Nevzat Demiröz, partililerce istenmeyen adam ilan edildi.

Baskılar karşısında direnen Demiröz'ün, "Hiç kimse beni bu görevden alamaz. Başarısız değilim, 2017'ye kadar da görevimin başındayım" dediği öne sürüldü. AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Demiröz'ün başarısız bir yönetim süreci geçirdiğini, ilçede AK Partililer arasında ciddi bölünmeler yaşandığını belirten bazı yönetim kurulu üyeleri, rahatsızlıklarını, başta AK Parti İstanbul İl Başkanlığı olmak üzere partinin yetkili organlarına iletti.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Genel Seçimleri öncesinde tedbir alınmadığı takdirde, ilçede yaşanacak yeni siyasi başarısızlığın siyasi felakete dönüşebileceğini öngören çok sayıda yönetim kurulu üyesinin bir araya gelerek ortak bildiri hazırladığı, bunun da en kısa sürede İl Başkanlığına sunulacağı bilgisi www.yerelkulis.com'a bazı partililerce iletildi.

KAYNAK:Yerelkulis Haber Merkezi (YHM)



AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Demiröz'ün görevden alınması konusunda görüş birliğine varan yaklaşık 40 kişilik listenin, İl Başkanlığı'na verilmek üzere hazırlandığı öğrenilen ortak deklerasyonda, bu zamana kadar sessiz kalınmasının nedeninin yerel seçimler olduğu, ancak tedbir alınmaması halinde ilçedeki siyasi varlığın zora gireceğine yer veriliyor. Demiröz'ün yönetimi devralmasından kısa bir süre sonra Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerinden 19'u, Ana Kademe Yönetim Kurulu üyelerinden de 2'si istifa etmişti. Geçtiğimiz hafta içerisinde ise 3 Yönetim Kurulu üyesi daha istifasını sundu. Parti içindeki çatırdamanın daha da büyüyeceği, Demiröz'ün görevden alınmaması halindeyse telafisi mümkün olmayan sonuçlara doğru gidileceğine dikkat çekiliyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın da Beylikdüzü İlçe Teşkilatı'ndaki huzursuzluklardan ve uyumsuzluktan haberdar olduğu, gereğini yapacağı, İlçe Başkanı Nevzat Demiröz'ün istifasi ya da görevden el çektirilmesi gibi seçenekleri masaya yatırdığı www.yerelkulis.com'un edindiği bilgiler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum