AK PARTİ BÖLÜK PÖRÇÜK!

AK PARTİ BÖLÜK PÖRÇÜK!
Yaklaşık 4 ay önce AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı olarak atanan Hatice Bozdağ'ın koltuğu sallanıyor. Yaklaşan ilçe kongre öncesi yalnızlaştırılan Bozdağ'ın koltuğuna göz dikenler guruplaşma içerisine girerek partide bölünme yarattılar.

Yaklaşık 4 ay önce Ak Parti Genel Merkezince Büyükçekmece İlçe Başkanı olarak atanan Hatice Bozdağ zor günler geçiriyor. Genel Merkez kongresinin ardından gözlerin çevrildiği İl ve İlçe kongreleri için hazırlık yapan siyasiler, Büyükçekmece'de Bozdağ'ın yalnızlaşmasını sağladılar. Konuyla ilgili edindiğimiz bilgiye göre, Bozdağ'ın İlçe Başkanı olarak atandığı dönemde Genel Merkeze çağrılarak mülakata alınan iki isim de İlçe Başkanı olmak için kolları sıvamış halde. Ankara yolunu su yolu haline getiren Büyükçekmece'nin Ak Partili siyasetçileri, Genel Merkezdeki tanıdıklarıyla iletişime geçerek İlçe Başkanı olma şansını artırmak derdindeler.

BOZDAĞ'IN EKİBİ DE KARIŞIK

Atandığı dönemde "kadın" olması sebebiyle sıkça taktir edilen Hatice Bozdağ, şimdilerde bu durumun dezavantajını yaşıyor. "Bize cenaze töreninde tabutun altına girecek İlçe Başkanı lazım" diyerek Bozdağ'ı eleştirenlerin başında da ekibinden bir takım isimler geliyor. Zaman zaman yönetim kurulu toplantılarında üyeleri bile toplamakta zorlanan Bozdağ'ın İlçedeki lakayıt durumun önüne geçemediği, hatta Teşkilat Başkanı'nın bile mazeret göstererek toplantılara katılmadığı ifade ediliyor. "İkinci adam" sıkıntısı yaşanan Ak Parti Büyükçekmece'de, gece - gündüz demeden mesai harcayan Bozdağ'ın ekibinin sosyal medyada reklam kokan fotoğraflar paylaşmaktan başka bir şey yapmaması da kamuoyunun tepkisini çekiyor. Yönetim Kurulu üyelerinin sosyal medyada partiyi değil de, kendilerini ön plana çıkartma çabaları, hem Bozdağ'a ve hem de İlçe Başkanlığı'na fazlaca zarar veriyor.

İLÇENİN KOLLARI DA KIRIK

Ak Parti Büyükçekmece'nin aylardır Gençlik Kolları ve Kadın Kolları da atanmadı. Aktif çalışması gereken bu teşkilatların işlevsiz bırakılması, "Hatice Bozdağ'ın kolları kırık" yorumlarını da beraberinde getiriyor.

"BU GİDİŞATLA YERELDE İKTİDAR OLAMAYIZ"

Ak Parti'nin Türkiye genelindeki oyunun %45'in altına düşmediğini fakat Büyükçekmece'de 3 dönemdir yerel seçimin kazanılamadığını belirten Ak Partili yurttaşlar, "Partideki ayrımcılık ve bölünmüşlük almış başını gidiyor. Atandığı zaman umudumuz olan Hatice Bozdağ, bugün siyaset baronları tarafından köşeye sıkıştırılmış, neredeyse çalışamaz hale getirilmiştir. Türkiye genelindeki oyumuz %45'in altına düşmezken, Büyükçekmece'de 3 dönemdir yerel seçimi kaybediyoruz. Bu gidişatla biz değil 2019'da, 2023'te de, 2071'de de Büyükçekmece'de seçim kazanamayız" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

KİM KİMİNLE EKİP OLDU?

Partide bir İlçe Başkanı eksiği varmış gibi davranan AK Partili siyasiler, her 3 kişilik toplantıda İlçe Başkanı seçiyorlar. Kulislere yansıyan ekipleşme iddiaları da şunlar:

İlçe Başkanı Hatice Bozdağ'ın 2019 yılına kadar İlçe Başkanı olarak kalacağını söylemesi, tekrar aday olacağı anlamını taşıyor. 3 - 4 Yönetim Kurulu üyesinin Bozdağ'ın yanında yer alacağı, gerisinin başka adayları destekleyeceği tahmin ediliyor.

Hatice Bozdağ ile birlikte Ankara'ya çağrılarak mülakata alınan eski Saadet Partili Meclis Üyesi Mustafa Yazıcı İlçe Başkanlığı kolları sıvamış durumda. Yazıcıya destek verenler arasında eski Belediye Başkan Adayı İlker Gürbüz'ün de olduğu ifade ediliyor.

Şimdilerde Teşkilat Başkanı olarak görev  yapan İbrahim Nabi Selçuk, aynı yönetimin Başkan Yardımcısı Abdullah Erenoğlu'nun İlçe Başkanı olması için kulis çalışması yürütüyor. Yönetimden bazı isimlerin de bu çalışmaya destek verdiği konuşuluyor.

2014 yerel seçimlerinde Meclis Üyesi Adayı olan Şevket Adıgüzel ise İlçe Başkanı olma yolunda adım atıyor. Bazı meclis üyelerinin de desteğini arkasına alan Adıgüzel'in, kulis çalışmaları hız kazanmış halde.

Mimarsinan Kumburgaz Kızılay Şube Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece İlçe Kurucusu Mehmet Seyidoğlu da İlçe Başkanı olabilmek için destek arayan isimlerden.

RECEP EROL OMBUDSMAN MI?

Eski ilçe başkanları gruplaşmalar içerisine girmişken, Recep Erol'un kendisine gelen teklifleri geri çevirdiği öğrenildi. Erol'un, "Ben daha önce İlçe Başkanlığı yaptım, şimdi de Grup Başkanvekiliyim. Halihazırda bir görevim var zaten. Birleşerek güçlü bir İlçe Yönetimi çıkarmalı ve yerel iktidara aday olmalıyız" dediği ifade ediliyor.

Bir gurubun da, eski Belediye Başkan Adayı Av. Celal Babayiğit'i İlçe Başkanlığı koltuğuna getirmek için çalıştığı belirtiliyor. Babayiğit'in sık sık Ankara'ya gitmesi ise "Genel Merkezle ilişkilerini güçlendiriyor" söylentilerini çoğaltıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum