AK PARTİ BÜYÜKÇEKMECE’DE YARIŞ KIZIŞTI!

AK PARTİ BÜYÜKÇEKMECE’DE YARIŞ KIZIŞTI!
AK Parti İstanbul ilçe kongreleri bölgemiz ilçeleriyle devam etmekte.
Genelde tüm ilçelerdeki kongreler tek liste ile gerçekleştirilirken, önümüzdeki hafta sonu (28 Ocak Cumartesi) Gerçekleşmesi beklenen Ak Parti Büyükçekmece’de ise kıran kırana bir kongre yaşanacağa benziyor. Şimdilerde iki adayın olduğu bilinen ilçede aday sayısının beşe çıkabileceği de söyleniyor.

Bir tarafta genel merkez ve İstanbul il tarafından ilçe başkanlığı için görevlendirilen Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.Celel Babayiğit, diğer tarafta da teşkilat beni istiyor diyen eski yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Uçar. Hal böyle olunca da partinin ağır topları kimin yanında yer alacağı yönünde yoğun bir kulis çalışması içindeler.

Beş liste yarışabilir!..

Partide guruplaşmanın hat safhaya çıktığı dikkat çekerken  guruplaşmalar içersinde partinin kurucu ilçe başkanı Mehmet Akalın ben de adayım derken eski ilçe başkanlarından Recep Erol’da şimdilik Mustafa Uçar’ı destekliyor ama ileride O’da aday olabilir. Diğer bir liste çalışması içerisinde olan ise 2004 yerel seçimlerinde partinin Büyükçekmece belediye başkan adayı Büyükçekmece Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı. Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı için kimi meclis üyeleri de yoğun kulis çalışması içerisinde. Bu yönde yoğun bir çalışma yürüten kişiler kendilerine 2014 yılında bir yerlerden aday olmak için adı geçen adaylar arasında mekik dokuyorlar.

Kimi bir bakan kimi Milletvekilini kimi bir belediye başkanını kimi ise hemşeri avantajını kullanarak ilçe başkanlığı görevini almanın peşin de yoğun kulis çalışması içerisinde koştururken şimdilik tek hedef  Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı koltuğuna oturmak. Bu durum karşısında partiye gönül verenler ve partinin kurucuları içerisinde yer alanların ortak görüşleri ise yeni ve güçlü bir yönetim oluşturularak guruplaşmaların, bölünmelerin önüne geçilmesini ve 2014 Yerel seçimlerinde partiyi iktidara taşıyacak kadroların oluşması yönünde.

Gürbüz’e tepki var…

Partililer eski ilçe başkanları ve 2009 yerel seçimlerinde partinin belediye başkanlığını az bir oyla kaybeden İlker Gürbüz’ü de yaklaşan ilçe kongresi öncesi alanlarda görmek istediklerini belirterek bu önemli kongrede herkesin bir şekilde seçimlere destek vermesini istediler.

Kim Kiminle!...

Tek liste için anlaşma olmazsa bende aday olacağım diyen partinin kurucu ilçe başkanı Mehmet Akalın ben değil biz demeliyiz. Önemli olan buradan çıkacak bir ilçe başkanının partiyi yerelde de Büyükçekmece de iktidar yapmasıdır. Ben bu görevi alırken ilçe de parti yoktu ben var ettim ve de başarılı oldum. Şimdi yine bana görev düşüyor düşüncesindeyim diyor.

Eski ilçe başkanı Recep Erol ise şimdi Mustafa Uçar’ı destekliyor. Erol ben başbakanımıza ve genel merkezimize karşı siyaset yapmam ama bir oyum var şimdilik onu da Mustafa Uçar’dan taraf kullanacağım. Fakat ileride durum ne gösterir bilemiyorum. Teşkilatımızda benim ilçe başkanı olmam yönünde çok yoğun talep var. Kulislerde kimin kime destek olacağı yönünde konuşulanlardan bazıları ise şöyle. Mustafa Uçar’ı destekleyenler arasında Eski ilçe başkanlarından Recep Erol,Meclis Üyelerinden Hikmet Kılıç,Yusuf Aktaş ve Recep Alpaslan,Eski yönetem kurulu üyelerinden Mesude Arda,Havva Demirtaş, Musa Kaynar, Özhan Bırni, Samet Öztürk, Necmettin Capri, Salih Örsoğlu, Orhan Şahin gibi isimler.

Başkan adaylarından Av. Celal Babayiğit ile beraber olanlardan bazıları ise Mehmet Seyitoğlu, Ahmet Küçük, Uğur Yüzbaşıoğlu, Cenap Karagöl,Okan Gülkoku,Meclis Üyelerinden İlyas Çakır,M.Kemal Aksoy,  Nesim Çevik ve Zeynep Aslan. Ak Parti 2004 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı Büyükçekmece Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı ile birlikte liste çalışması içerisinde olanlardan bazıları ise kulislere şöyle yansıyor. Şu anki yönetimde başkan yardımcısı olan Gencağa Kaygısız, Necmi Yıldız ve Faruk Kılıçaslan konuşulanlar arasındalar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.