Ak Parti'den ayrıldı

Ak Parti'den ayrıldı
AK Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Seher İlhan Yıldız partisinden istifa etti. İstifasıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayan Yıldız, gazetemizin istifasıyla ilgili sorularına da, «Siz ne yazarsanız yazın» şeklinde cevap verdi
30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde AK Parti’den Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi seçilen Seher İlhan Yıldız, daha bir yılını doldurmadan partisinden istifa etti. İstifa dilekçesini noter kanalıyla duyuran Yıldız, istifası ile ilgili gerekçesini ise açıklamadı. Gazetemizin istifasına ilişkin sorularını da yanıtsız bırakan Yıldız, “Siz ne yazarsanız yazın” diye konuştu.
Tepkilere neden olmuştu
Yerel seçimler döneminde AK Parti'ye katılması da tepkiyle karşılanan Yıldız'ın bugün ki istifası partililer tarafından sürpriz olarak değerlendirilmezken, geçmiş dönemde yaşananları da akıllara getirdi. AK Parti'ye katıldığı ilk dönemde, işletmecisi olduğu mekanın balkonlarını kapatarak, mekanı büyütmesi ve Yıldız'a ait olarak bilinen Nisbet Bar olarak işletilen mekanın ortak alanlarını kapatması da Büyükçekmeceli esnafın yoğun tepkisine neden oluyordu.
AK Parti'yi çok övmüştü!
Geçtiğimiz yerel seçim döneminde AK Parti'den son dakika gelişmesi ile meclis üyeliği için 7'inci sırayı alan ve gelinini de muhtar adayı olarak gösteren Seher İlhan Yıldız, bu tutumlarıyla partili, partisiz birçok çevreden tepkiler almıştı. Yıldız'ın göstermiş olduğu davranışları onaylamayan partililer ve vatandaşlar, “O orada olduğu sürece AK Parti'ye oy vermeyeceğiz” bile demişti. Partililerin ve vatandaşların bu tepkilerine o dönemde sessiz kalmayan Yıldız, “Ben 42 sene boyunca sosyal demokratlara oy vermiş bir insanım. Ancak Büyükçekmece'de zamanla Hasan Akgün'le yollarımız ayrıldı. İnandığımız ve hayata geçmesi gereken bazı projeler vardı bunları Akgün ile değil de AK Parti'nin adayı Celal Babayiğit'le gerçekleştiririz diye düşündüm. AK Parti bugün CHP'den daha sosyal demokrat bir partidir. O yüzden benim sosyal demokrat kimliğimle AK Parti'de yer almam yadırganmamalıdır” diye cevap vermişti.
Beğenmeyen oy vermesin
İstifa ettiği AK Parti'ye ilişkin geçmiş dönemlerde olumlu yorumlarda bulunan Yıldız, yine aynı dönemlerde gelinin muhtar adaylığına ilişkin de konuşmuş, “Beğenmeyen oy vermesin. Desteklemesin. Olur biter” demişti. Yıldız'ın bu yorumu sonrası gelini de muhtarlık seçimlerini kaybetmişti.
Mecliste durumlar değişti
Yıldız'ın istifasıyla birlikte Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde partilerin dağılımı da değişti. Yıldız'ın partiden istifa etmesi sonucu, mecliste bir sandalye kaybeden AK Parti'nin üye sayısı 13 oldu. Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde istifa sonrası; CHP 17, AK Parti 13 ve Bağımsız 1 olarak bir dağılım oluştu.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum