AK Parti Düğmeye Bastı! Başkanlık Sistemi İçin Son 10 Gün

AK Parti Düğmeye Bastı! Başkanlık Sistemi İçin Son 10 Gün
MHP lideri Bahçeli'nin, Başkanlık sisteminin önünü açacak Anayasa değişikliğine ilişkin Meclis desteği çıkışıyla AK Parti Anayasa değişikliği konusunda hızlı bir çalışma için kolları sıvadı.
AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelen bu sürpriz destek karşısında öncelikle başkanlık sistemini de içerecek Anayasa değişiklik teklifinin metnini hazırlayacak. Bu süreçte MHP ve AK Parti kurmayları arasında da temasların başlaması ve teklif metninin, MHP'lilerin de görüşleri doğrultusunda hazırlanması bekleniyor.

Bahçeli'nin önceki günkü grup toplantısındaki çıkışına, Başbakan Binali Yıldırım'ın, AK Parti'nin Anayasa değişikliğiyle ilgili teklifini kısa sürede gündeme getireceklerine ilişkin cevabı, kulislerdeki yeni Anayasa tartışmalarını birden alevlendirdi. AK Parti kurmayları, Bahçeli'nin çıkışının altında yatan nedenlerin ne olacağına ilişkin kafa yorarken, Meclis'te yapılacak bir oylamaya MHP'nin desteğinin önemi üzerinde duruyorlar. Meclis'te 317 milletvekili bulunan, ancak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın oy kullanamamasından dolayı 316 oyu olan AK Parti, MHP'nin 40 milletvekiliyle destek vermesi durumunda referandum sınırı olan 330 aşmış oluyor.

10 GÜNE KADAR HAZIR

AK Parti kurmayları, bundan sonraki süreçte MHP'lilerle aralarında görüşmelerin başlayabileceği değerlendirmesinde bulunurken, kendilerinin de Bahçeli'den gelen bu destek sözü karşısında öncelikli olarak Anayasa değişikliğine ilişkin teklif metnini hazırlamaya başlayacaklarını ifade ettiler. Teklif metninin bir hafta-10 gün içinde hazır hale getirilebileceğini belirten AK Parti kurmayları, MHP'lilerle yapılacak temaslara göre daha önce üzerinde uzlaşılan 60 maddenin metne dahil edilip edilmeyeceği konusu gibi detayların değerlendirileceğini kaydettiler.

MHP METNE BAKACAK

MHP kurmayları açısından AK Parti'nin hazırlayacağı metin, görüşmelerin başlaması için dönüm noktasını oluşturacak. Başkanlık sisteminin yanısıra hangi konuların Anayasa paketine dahil edileceğine bakacak olan MHP, bu metni gördükten sonra karşılıklı görüşmelerle teklifin çerçevesinin netleştirilmesini sağlamayı amaçlıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.