Akıl tutulması yaşamışlar

Akıl tutulması yaşamışlar
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, seçim çalışmaları kapsamında Büyükçekmece'de kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Sokak ve caddelere asılan Türk bayraklarının ve Atatürk resimlerinin kaldırılması hakkında konuşan Kayna
Büyükçekmece'de kahvaltılı toplantıda kadınlarla buluşan AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantı AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ’ın selamlama konuşmasıyla başladı. Bozdağ konuşmasında, "7 Haziran'da istikrarın sürmesi birlik ve beraberliğimizin sürmesi için ve tek Bayrak tek vatan diyebilmek için desteklerinizi istiyoruz" diye konuştu.


Başkanlık sistemini getirecekler
AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca ise konuşmasında AK Parti'nin 13 yıllık çalışmalarından bahsederek önümüzdeki seçimlerden sonra yeni anayasa ve başkanlık sisteminin geleceğini belirterek "Onun için sandıktan çok güçlü çıkmamız gerekiyor" dedi. Program sonrası ise Kaynarca'ya AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından
Beylikdüzü Kaymakamlığı’na ve Beylikdüzü İlçe Seçim Kurulu’na gönderilen 2 ayrı yazıda, ilçeye Türk bayrağı ve Atatürk resimleri asan CHP’li belediyenin seçim süresince hakimiyet algısı yarattığı iddiasını ve Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatı'ndaki istifa eden 102 üye soruldu. Kaynarca, üyelerin istifa etmediği yönünde bilgisinin olduğunu, bugün o kişiler ile yüzleşmeler olacağını, sadece istifa varmış gibi bir algı oluşturmak olduğunu ve ayrıca bu konu ile ilgili ilçe başkanlığının geniş bir şekilde açıklamada bulunarak cevap vereceğini belirtti.


Algı oluşturuyorlar
Bayrak ve Atatürk resimlerinin kaldırılması yönündeki şikayet ile ilgili soruları da cevaplayan Kaynarca, "Atatürk bizim Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucu lideri ve bizim değerimiz kimsenin bu konuda böyle farklı tutumlar içerisine girmesini anlayamıyorum. Akıl tutulması gibi algılıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu bu tür konular için alet etmesinler yakışmıyor doğru da bulmuyorum. Bunu hepimiz için söylüyorum" dedi. Yine burada bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Kaynarca, "Yüksek Seçim Kurulu siyasi partilere seçim sürecin de nereye bayrak asacağını ve neyi nasıl yapabileceğini belirtmiş.

Ben şimdi Tülay Kaynarca olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ile fotoğraf çekilip yan yana kullanmak isterim ama seçim kurulu bana diyor ki bu yasak yapamazsın. Ayrıca Türk Bayrağı varken de bunu yapamazsın diyor. Kural konulmuş herkes de bu kurala uymak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk benim için de sizin için de çok değerlidir. Bunu böyle bir konu başlığı yapmak beni de sizi de üzer bunu yapmayalım. Bunu herkes için söylüyorum. Bu şikayete itiraz eden CHP ayrıca gitsin Hakkari'de ve Diyarbakır'da Türk Bayrağı asmayı başarsın. Oralarda Türk Bayrağı ile dolaşmayı başaracak ondan sonra gelip burada konuşacak, bunlar burada da bir algı oluşturuyorlar" şeklinde konuştu.

Ak Parti İBB ve Büyükçekmece Belediye meclis üyesi Recep Erol’un organize ettiği kahvaltılı toplantıya Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Hatice Bozdağ, Belediye meclis üyeleri, İlker Gürbüz,İlçe Kadın kolları, ve çok sayıda kadın davetli katıldı. Kaynarca, Gün boyu aralarında Büyükçekmece Tarım Kredi Koperatifinin de bulunduğu bir çok kurum ve STK’ları ziyaret ederek sürdürdü.

SALİH MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.