'AKP'de 20 isim başkanlığı 'hayır' diyecek'

'AKP'de 20 isim başkanlığı 'hayır' diyecek'
Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, MHP lideri Devlet Bahçeli ile Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık için anlaşmasına tepki gösterdi.
Demirağ, "MHP'nin yarıdan fazlasının evet oyu vermeyeceği biliniyor. AKP içinde de en az 15-20 isim de hayır diyebilme iradesini açıktan olmasa da gizlice sergileyecek" iddiasında bulundu.

MHP'ye yakınlığıyla bilinen gazetenin yazarı Demirağ, "Basın toplantısına geliş ve gidişlerde Bahçeli, Yıldırım'ın 3 adım gerisinde adeta yaver gibi…" diyerek tepki gösterirken "Ne verdin de ne aldın?" diye sordu.

Demirağ, Meclis'te 330 oyun bulunamayacağını ileri sürerken, "Evet Meclis aritmetiğinde bir ihtimal daha var. Grup başkan vekilleri gizli oylamadan sonra oy pusulalarının kalanlarını isteyebilir. Ancak bu onur kırıcı uygulamaya eyvallah etmeyecek ciddi sayıda tecrübeli milletvekilleri ve bakanlar var. MHP'nin ihraç edilen Ümit Özdağ dahil 40 vekilinden yarıdan fazlasının evet oyu vermeyeceği biliniyor.

AKP içinde de en az 15-20 isim de hayır diyebilme iradesini açıktan olmasa da gizlice sergileyecek. Hele bundan sonra milletvekili olamayacağı bazı vekil ve eski bakanlar var ki, siyasi hayatlarına onurlu bir final yapmak için 330'a ulaştırmayacaklar. Peki Bahçeli'ye güvenerek 330 seçeneğini hesaplayan (Cumhurbaşkanı) Tayyip Erdoğan referanduma gidemeyeceğini anlayınca ne yapacak? Öfkesi malum…" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.